Biskoppen
TV-serien Søstrene Bisp slår teser op

Søstrene Bisp
slår teser op

TV-serien "Søstrene Bisp slår teser op" handler om reformationen og dens betydning idag. Programmerne sendes på dk4 og kan ses her på siden. 

Program 4

Det var en kongstanke hos Luther, at musikken skaber glæde og danner mennesker. Biskop Marianne Christiansen taler med dirigent og orkesterleder Frans Rasmussen, som har også arbejdet med musik som glæde og dannelse. Sit folkelige gennembrud fik han med de store kor-projekter “Stemmer fra Vollsmose” og “Stemmer fra opgangen”. 

Biskop Marianne Christiansen møder dirigent Frans Rasmussen

Program 3:

Biskop Tine Lindhardt taler med ansvarshavende chefredaktør Troels Mylenberg. Hvem er demokratiets vagthunde? Er det pressen? Eller er pressen det nye præsteskab? Og hvad med os borgere? Tager vi på os, at vi er myndige og ansvarlige og vidende, og at vi derfor skal tage del i samfundsdebatten? Samtalen tager udgangspunkt i reformationen og i Martin Luthers tanker om, alt vi alle er lige for Gud. 

Biskop Tine Lindhardt møder ansvarshavende chefredaktør Troels Mylenberg

Program 2: 

Biskop Marianne Christiansen taler med kirkeminister Mette Bock. Hvilken rolle spiller religionen i vores samfund i dag, og hvad er en kirkeminister styret af 500 år efter Luther? Ja, hvad er en kirkeminister egentlig minister for?

Marianne Christiansen møder Mette Bock

Program 1:

I det første program taler biskopperne Tine Lindhardt fra Fyens Stift og Marianne Christiansen fra Haderslev Stift blandt andet om de Luthercitater, der betyder mest for dem. 

Næste program i serien er med ansvarshavende chefredaktør Troels Mylenberg. Det sendes første gang på dk4 den 11. maj kl. 19.50. Se spot for programmet her: