Præsterne
Nye præster i Fyens Stift 2017

Nye præster i Fyens Stift 2017

Christian Rubech Hartmeyer-Dinesen

Den 1. januar 2017

Christian Rubech Hartmeyer-Dinesen er ansat som sognepræst i stillingen som sognepræst i Gudbjerg og Bregninge Pastorater. Han siger om sig selv: 

“Jeg kan dårligt beskrive de sommerfugle, der gik igennem min krop, da jeg en tirsdag aften modtog opkaldet om, at jeg var blevet indstillet til stillingen som sognepræst i Gudbjerg og Bregninge. Forinden havde jeg prøveprædiket for menighedsrådene og været nede at se præstegården og omgivelserne, og både min mand og jeg var solgt. Det her var en perle i det sydfynske, tænkte vi - et sted, som vi kun kunne drømme om. Men nogle gange går drømme tilsyneladende i opfyldelse! 

Jeg er gift med Sigurd Rubech Hartmeyer-Dinesen, der er ansat i en kreativ stilling hos LEGO. Jeg er oprindelig fra Sydlangeland, men har gået på Haahrs Skole i Svendborg og er student fra Svendborg Gymnasium og HF. Jeg kender derfor området, som jeg nu skal tjene i, godt - men jeg glæder mig meget til at lære mine menigheder bedre at kende. 

Før jeg begyndte at læse teologi, læste jeg bl.a. en bachelor i jura, hvor jeg arbejdede i flere forsikningsselskaber og banker. Det gik dog op for mig, at det ikke var jurist-vejen, jeg ville bruge mit liv på - jeg følte mig kaldet til at være præst, og jeg skiftede derfor spor. Jeg blev derfor teologisk kandidat fra Københavns Universitet i sommers, og jeg har under min studietid benyttet mig af de mange muligheder for udveksling, som universitetsstuderende har. Jeg har således læst i Israel, Sverige, Grækenland og senest opholdt mig i Rom, hvor jeg skrev mit speciale på Det Danske Institut for Videnskab og Kunst i Rom. 

Jeg ser det som en af mine fornemmeste opgaver at være en synlig og imødekommende præst, der i et nutidigt og nærværende sprog udlægger evangeliet. Jeg ser frem til at møde jer alle! “

Anita Bjertrup Hennild 

Den 1. januar 2017

Anita Bjertrup Hennild er ansat i stillingen som sognepræst i Bolbro og Hans Tausens Pastorater. Hun siger om sig selv: 

"Jeg er 27 år gammel, født og opvokset i en lille by i Sydjylland. Jeg er klassisk sproglig student fra Ribe Katedralskole og efter et år som Au pair i Luxemburg, flyttede jeg til København for at studere teologi. Her boede jeg de næste 8 år af mit liv, fandt min dejlige mand, vi blev gift og fik vores første datter.

For 1 ½ år siden rykkede vi teltpælene op og flyttede til Odense, da min mand Jonas blev ansat som sognepræst i Munkebjerg Kirke. Fra vores kontor i kælderen på Hjortebjergvej skrev jeg mit speciale i kirkehistorie om ‛den antinomistiske strid i England i begyndelsen af det 17. århundrede’. Herefter gik jeg på Pastoralseminariet i København i 5 måneder, hvilket jeg afsluttede d.10/6-16. Et par måneder efter dette kom vores anden datter til verden og jeg har siden da været på barsel, men den 1/1-17 giver jeg barselsstafetten videre til min mand.

Jeg brænder for det kirkelige arbejde med børn og unge, men det er vigtigt for mig, at være hele sognets præst, og jeg vil derfor være at finde til alle kirkens forskellige arrangementer. En af mine visioner i forhold til sognets unge er, at få dem engageret i menighedslivet, give dem medejerskab i kirken og vise dem at kirken også er et sted for dem."