Dåbsmesse
Pressemeddelelse dåbsmesse

Dåben er mere end
vand i håret

For første gang inviterer kirkerne i Odense til dåbsmesse

Domprovst Regina Ljung

Den røde løber rulles helt bogstaveligt ud mellem Odense Domkirke og Odense Rådhushal fredag den 11. og lørdag den 12. november.  Der er dåbsmesse med kreative værksteder, fortællinger, samtalesofa, og diverse arrangementer – og man kan pendle mellem kirke og rådhushal, som man vil.

 ”Dåbsmessen sætter fokus på, at dåben er meget mere end at få noget vand i håret. Den er indgang til et fællesskab, hvor du aldrig bliver dømt ude, og den er en tradition, som trækker tråde tilbage til tidligere slægtled. Kirkens eksistensgrundlag er på spil, hvis vi holder op med at døbe vores børn,” siger domprovst Regina Ljung, der er tovholder for dåbsmessen.

Nybagte forældre får brev

Domprovsten har valgt at sende en særlig invitation med posten til de cirka 100 folkekirkemedlemmer, der har fået børn i domsognet indenfor det sidste år.

”Det er første gang, jeg benytter mig af en direkte henvendelse til nybagte forældre i sognet. Folkekirken er normalt meget varsom med at ”forstyrre” medlemmerne, hvis de ikke selv henvender sig, men jeg ser det som en service overfor folkekirkemedlemmerne med denne invitation til messe – og til dåb,” siger hun.

Domkirken i mørke

Messen har fokus både på det folkelige og det kirkelige i forbindelse med dåben. Der bliver højtidelige øjeblikke og uformelle øjeblikke, fuldstændig ligesom det er tilfældet, når man holder barnedåb i kirken, og efterfølgende fester derhjemme.

Der er udstilling af gamle dåbskjoler og et bud på, hvordan fremtidens dåbskjole kan se ud. Der er et engleværksted, og et værksted hvor papirklipperen David Gottschalk Bolving lærer fra sig. Der er smagsprøver på dåbskager, og der er en samtalesofa, hvor man få sig en snak med en præst.

For de mindste er der gratis koncert med Sigurd Barrett og for konfirmanderne er der foredrag med tegneren Peter Madsen. Fredag aften kan man opleve domkirken i mørke, når der er ”Lommelygtetid” med aftensang og bøn i lommelygtens skær. 

Spritny fynsk dåbssalme 

Den fynske salmedigter Rikke Birkeholm fra Svendborg har skrevet salmen ”Din kærlighedsdåb”, som synges for første gang på messen af forskellige børne- og ungdomskor. Melodien er skrevet i et moderne tonesprog af organist Povl Balslev, og det er hans ambition, at man kan synge med allerede efter første vers. 

Frivillige kræfter 

Dåbsmessen er arrangeret af frivillige præster, menighedsrådsmedlemmer og ansatte i kirkerne i Odense, som har arbejdet med messen i mere end et år. Der er gratis adgang til alt, og folkekirkens Udviklingsfond har givet støtte til initiativet på 90.000 kroner.

Yderligere oplysninger:

Sognepræst Jens Rønn Sørensen: JRS@KM.DK Telefon: 66 16 07 24 og 29 16 06 41

Domprovst Regina Ljung: Email: URL@KM.DK Telefon: 66 12 46 42 og 51 14 31 80