Aktiviteter
Konfirmandtræf

Konfirmandtræf 2018

”Gå ud i alverden! – om missionsbefalingen og dens udtryk”

– Fyens Stifts konfirmandtræf 2018 holdes tirsdag, onsdag og torsdag i uge 5

Tilmelding kommer her på siden efter sommerferien

Omkring 1.300 konfirmander går tirsdag, onsdag og torsdag aften i uge 5 rundt i Odense centrum. De skal besøge Domkirken, Skt. Hans Kirke, Gråbrødre Klosterkirke og i bispeboligen i Klaregade.


Alle stederne skal de beskæftige sig med kristen mission under overskriften ”Gå ud i alverden!”

Fyens Stifts konfirmandtræf 2018 holdes den 30. og 31. januar samt den 1. februar. Træffet begynder klokken 18 og varer ca. 2 timer


I grupper af ca. 100 bliver konfirmanderne sendt rundt i byen under lysende kors for sammen at opleve, hvordan Jesu bud om at gå ud i alverden med hans budskab er blevet taget imod, og hvordan det har haft indflydelse på den kirke og kristendom, de selv lever i og med.


De møder Paulus, kirkens første store missionær, der ved grækernes alter ”For en ukendt gud”, som i dagens anledning er opstillet i Gråbrødre Klosterkirke, fortæller om Jesus, og dermed lægger grunden til en mangfoldig mission, der tilpasser sig de folk og steder, den bringes til.

I Domkirken er det missionens næstekærlighed, der er i centrum. Paulus helbreder en lam mand, fordi hans tro lærer ham at elske sin næste og gøre godt mod andre, og dermed viderefører han traditionen for, at den næstekærlige handling i sig selv forkynder Kristus.


Paulus dukker op igen i bispeboligen i Klaregade, som i dagens anledning er forvandlet til stedet, hvor den kristne martyr Stefanus blev stenet. Her oplever konfirmanderne, hvordan de første kristne blev forfulgt for deres tro, og selvom vi her i Danmark ikke længere stener mennesker med en anden tro eller mening end os selv, vil de se, at det stadig er en virkelighed, at kristen tro kan betyde, at man møder modstand og afstandtagen.


I Skt. Hans Kirke er der fokus på Paulus selv, og hvad hans breve, hans ord og gerninger har at sige os i dag.


Biskop Tine Lindhardt deltager i den afsluttende andagt i Domkirken. Her bliver der samlet op på aftenens oplevelser, og konfirmanderne sendes hjem med en hel masse indtryk om en tro, der stadig bringes ud i alverden på mange forskellige måder.