Møder og kurser
”At være i Guds erindring”

”At være i Guds erindring”

Kursusdag om Geronto-teologi, plejehjemsgudstjenester og mødet mellem præst og plejehjem.

Onsdag d. 9. november kl. 10.30 – 14.00 i Sct. Nicolai Kirkes Sognegård, Sct. Nicolai Kirkestræde 3, 5700 Svendborg. Der er et par parkeringspladser på sydsiden af kirken, og ellers er der parkeringsmuligheder i Korsgade eller Voldgade.

Du kan tilmelde dig her 

Geronto-teologien vinder frem i disse år. Med en stigende gruppe af ældre i samfundet er det både væsentligt og nødvendigt også for folkekirken at blive klogere på de særlige behov og vilkår der gør sig gældende for netop denne gruppe af vores menighed og ikke mindst at gøre os klart, hvordan vi som kirke er til stede, hvor de er, både forkyndende og medmenneskeligt.

Et af de steder, vi oftest mødes er ved plejehjemsgudstjenesten og derfor vil vi på dette kursus, udover at få indblik i Geronto-teologien, også sætte fokus på mødet mellem præst og plejehjem, samt give inspiration til hvordan vi skaber større kvalitet og nærvær i plejehjemsgudstjenesten.

Oplægsholdere: Rose Marie Tillisch, Lene Kjær Andersen & Birgitte Grinderslev Christensen, Camilla Balslev Fage-Pedersen og Lars Hedegaard Hagensen

Program:

 

  • 10.30 Kaffe
  • 10.45 Rose Marie Tillisch: At være i Guds erindring, om Geronto-teologi
  • 11.45 Lene Kjær Andersen og Birgitte Grinderslev Christensen: Demens-venlige gudstjenester
  • 12.15 Frokost
  • 12.45 Camilla Balslev Fage-Pedersen og Lars Hedegaard Hagensen: Præstens møde med plejehjemmets virkelighed, oplæg til gruppedrøftelser, opsamling og afrunding
  • 14.00 Tak for i dag!