Møder og kurser
Folkekirkens Sorgkonference

Folkekirkens Sorgkonference

NB: Konferencen er flyttet til den 16. marts pga corona-situtationen

"Sammen om sorgen" - en folkekirkelig tilgang til sorg. Sorg i teologisk perspektiv

Folkekirken inviterer til "Sorgkonference" tirsdag den 15. september 2020 kl. 9.30 - 16.00 i MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, 7400 Herning.

Kirken har gennem generationer mødt mennesker i sorg. Samtalt og prædiket om sorg. Skabt rum for sorg. Det er en af kirkens kerneopgaver. Der er også i sundhedsvæsenet og behandlingssystemet kommet et øget fokus på sorg, og i 2018 gjorde WHO ”forlænget sorg” til en officiel diagnose.

På denne konference vil vi gerne sætte fokus på kirkens tilgang til sorg - vores teologiske egenart og styrke men samtidig også have fokus på, hvordan teologien og psykologien beriger og kan berige hinanden. Det er en understregning af, at kirken ikke er et behandlersystem, men at vi tilbyder et følge- og fællesskab.

Konferencen er tilrettelagt af: Christian Juul Buch, Dorte R. Sørensen, Lise Trap, Mette T. Grymer, Ole Raakjær og Karen-Ingeborg Jacobsen

Tid og sted

Tirsdag d. 15. september 2020 kl. 9.30 – 16.00.

MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, 7400 Herning

Pris

Kr. 555,00 incl. billetgebyr på kr. 5,00

Billetter købes via Billetexpressen - klik her for billet

 

Bemærk - der er et begrænset antal billetter

Målgruppe

 

Alle der møder sørgende eller arbejder med sorg i en folkekirkelig sammenhæng – og laver rammerne.

Præster, sognemedhjælpere, gravere, sorggruppeledere, frivillige i besøgstjenesterne, menighedsrådsmedlemmer. (Men alle der interesserede er velkomne til at deltage)