Møder og kurser
Teologi for menighedsrådsmedlemmer

Teologi for menigheds-rådsmedlemmer

Tirsdag den 22. oktober og tirsdag den 5. november kl. 18.00 – 21.00 
Vor Frue Kirkes sognegård, Frue Kirkestræde 12B, 5000 Odense C

Medlemmer af menighedsråd har mange opgaver. Mange siger ja til at sidde i 
menighedsrådet, fordi de har en stor og dyb interesse i kirkens liv, tro og traditioner. Og samtidig er det en kendt sag, at forventningen om at komme til at arbejde med kirkens liv, indhold og forkyndelse ofte afløses af en erkendelse af at byggesager, regnskab og personaleregler tager det meste af tiden på møderne.

Derfor er det selvfølgelig vigtigt at være opdateret på regler og love for 
menighedsrådets opgaver som arbejdsgivere, som byggeherrer og i de funktioner, man har som rådsmedlem. Men det er mindst ligeså vigtigt at holde fast i udgangspunktet. At fordybe sig i den tro og kirke man som menighedsrådsmedlem er ambassadør for. Derfor vil vi fremover gerne tilbyde 
teologiske kurser, særligt henvendt til menighedsrådsmedlemmer.

Kurserne er målrettet i den forstand, at de via en grundig indføring i folkekirkens historie og teologiske fundament giver deltagerne kompetencer til at beskæftige sig med folkekirkens liv og vækst.

Tirsdag d. 22. oktober kl. 18.00 – 21.00: Om gudstjenesten, liturgi og betydning (Undervisere: Jørgen Samsing Bendixen og Hanne Uhre Hansen)

Tirsdag d. 5. november kl. 18.00 – 21.00: Om de tre folkekirkelige retninger; Indre Mission, Grundtvigianisme og Tidehverv (Underviser: Torben Bramming)

Pris: 300 pr. aften incl. kaffe og sandwich. Beløbet kan betales over kirkekassen.

Tilmelding senest 10. oktober til Fyens Stifts Menighedsrådsforenings kasserer Finn Poulsen, Strømøvænget 16, 5500 Middelfart, tlf. 2342 2158 – mail: fsmfyn@gmail.com Antal deltagere: Max. 50 deltagere