Møder og kurser
Vil du være med til at lave video fra sognet?

Vil du være med til at lave video fra sognet?

Så kom med på workshop!

Tid: Den 26. august fra 9 til 12 eller fra 13 til 16

Sted: Fyens Stift, Klingenberg 2, 5000 Odense C

Tilmelding senest den 23. august til: Provst Keld Balmer Hansen KHA@KM.DK  Skriv hvilke af de to tidspunkter, der passer dig bedst. 

Mange fynske kirker er i corona-perioden begyndt at bruge video i deres kommunikation. Video kan for eksempel bruges til korte andagter, foromtaler af arrangementer – eller måske kan man fortælle en god historie om sognet eller vise sin kirke frem på video. 

Èn af de præster, der har fået lyst til at arbejde videre med video, er Keld Balmer Hansen, som er sognepræst i to nordfynske sogne og desuden provst for Bogense Provsti.

Han har sammen med andre fynske provster taget initiativ til, at seks af Fyens Stifts 11 provstier nu tilbyder sognene at koble sig på platformen Dreambroaker, som er en platform til at redigere og dele video.

”Video er et nyttigt værktøj for kirkerne til kommunikation for eksempel på sociale medier og sognenes hjemmesider, og vi vil gerne give sognene mulighed for at producere og distribuere video i god kvalitet, ” siger Keld Balmer Hansen.

Han håber, at der kan opstå samarbejder og netværk mellem videointeresserede, som kan hjælpe hinanden med at blive rigtig gode til videoproduktion.

”De fleste andre organisationer har taget video i brug som et kommunikationsværktøj, og det bør folkekirken selvfølgelig også,” siger Keld Balmer Hansen

Sådan kommer du i gang

Alle præster, menighedsrådsmedlemmer, ansatte og frivillige i de seks deltagende provstier har mulighed for at være med.

De deltagende provstier er: Sankt Knuds, Hjallese, Svendborg, Kerteminde, Nyborg og Bogense.

Det koster 2500 kroner inkl. moms årligt at have en bruger til platformen. Kursus og support er inkluderet i prisen. Det er menighedsrådet, der bevilger pengene til brugeren. 

Tilmelding foregår til provst Keld Balmer Hansen, og ved tilmelding bedes du oplyse Navn, titel samt CVR nummer. Når det er gjort, oprettes du som bruger før kursusstart. Ring eller skriv til Keld Balmer, hvis der er noget du er i tvivl om.