Nyheder
Nyheder

Bliv gift i kirken

Folkekirken er med for første gang, når der holdes bryllupsmesse i DOK 5000 i Odense på søndag

Der bliver uddelt flaskevand og vognmønter med kærlighedens symbol til gæsterne på folkekirkens stand. Størst er kærligheden.

”Bliv gift i kirken – det er indholdet, I skal feste og leve videre på!”

Sådan siger sognepræst Lisbeth Hoffmann Petersen fra Hjallese. Hun vil gerne have endnu flere kirkebryllupper, og derfor er hun at finde på folkekirkens stand på bryllupsmessen i Odense søndag den 15. januar.

Bryllupsmessen finder sted i DOK5000, Havnegade 18 i Odense søndag den 15. januar fra kl. 11 til kl. 16.

Billetter kan købes her 


På standen vil fem fynske præster stå til rådighed for samtaler og spørgsmål - både de praktiske spørgsmål om, hvordan en kirkelig vielse foregår, og de mere indholdsmæssige spørgsmål og tanker, som brudeparrene har lyst til at tale om. 


”Vi kan for eksempel fortælle om vielsesritualet – og måske får gæsterne på vores stand et nyt syn på, hvad det vil sige at blive gift i kirken,” siger Lisbeth Hoffmann Petersen.


Sognepræsten vil gerne aflive myten om, at det er dyrt at blive gift, selvom hun deltager på en kommerciel bryllupsmesse.


”Vielsen i kirken er ikke kommerciel. Man kan blive gift ganske gratis, hvis blot den ene af medlem af folkekirken. Og det, der sker i kirken, når et brudepar siger ja til hinanden, er brylluppets omdrejningspunkt,” siger hun.

Yderligere oplysninger: 

Sognepræst Lisbeth Hoffmann Petersen, lipe@km.dk, 66 15 28 32