Nyheder
Nyheder

Bolbro Kirke får dåbstræ

Søndag den 3. marts kl. 13 inviterer Bolbro Kirkes menighedsråd til indvielse af et nyt dåbstræ i forbindelse med den årlige børne fastelavnsgudstjeneste.
Invielsen markereres ved, at der hænges dåbsengle på træet for de børn, der er blevet døbt siden 1. januar 2019

Dåbstræet i Bolbro Kirke tages i brug søndag den 3. marts

PRESSEMEDDELELSE FRA BOLBRO KIRKE: 

I længere tid har menighedsrådet i Bolbro Kirke gået med tanker om, hvordan vi kan gøre mere for vores dåbsfamilier i forbindelse med dåben.

 Menighedsrådet ønsker at markere dåben og den glædelige begivenhed, det er for familien men også for menigheden.

Spørgsmålet var: hvad og hvordan skulle vi gøre det.

I sommeren 2017 blev en idé præsenteret for menighedsrådet – et dåbstræ.

Der blev nedsat et dåbsudvalg, som skulle arbejde videre med idéen. Vi begyndte med forskellige idéer om, hvordan sådan et dåbstræ skulle være. Hvor stort skulle det være? Skulle det hænge eller stå? Vi gjorde os mange overvejelser og med hjælp fra en kunstnerisk sjæl fra menighedsrådet, fik vi idéerne konkretiseret i skitser. De mange skitser blev fremlagt menighedsrådet og en vinder fundet.

Den første og vigtigste del af processen var hurtig overstået, men hvem skulle lave det? Vi udforskede forskellige muligheder med et ønske om, at få det produceret lokalt. Det lykkedes dog ikke helt. Vi endte med at vælge Sanderum Smede og Maskinværksted.

Hvordan skal dåbstræet bruges?

Dåbstræet skal selvfølgelig ikke stå bart. Jytte Rungsøe Rasmussen laver fine glasengle til os, som skal pryde dåbstræet. Der vil hænge én engel for hvert barn, der bliver døbt i Bolbro Kirke. Ved hver dåb vil en fra dåbsbarnets familie hænge en glasengel på dåbstræet. Den lille glasengle er personlig og bagpå står dåbsbarnets navn og dato for dåben. Dåbsenglen bliver hængende på dåbstræet, så menigheden løbende kan følge med i og glædes ved de dåb, der har været i kirken. 

Én gang om året til en særlig baby- og tumlingegudstjeneste vil alle dåbsengle blive hentet af alle dåbsbørnene. Dermed bliver der plads til nye dåbsengle og ikke mindst kommer dåbsenglene hjem til deres rette ejermænd.

Det kan virke tomt at få en gave, man ikke må få med hjem samme dag – de fleste dåbsbørn er heldigvis så små, de ikke bemærker det. Vi håber dog på, at kunne skabe en god årlig tradition, hvor dåbsbørn og familier mødes i kirken og sammen tager deres dåbsengle ned. På den måde får vi i fællesskab lov til at fejre dåben mere end en gang.

Dåbsklude og engle

Frivillige i kirken har den sidste tid haft travlt med at strikke dåbsklude og hækle små engle. Tilsammen udgør de en dejlig blød nusseklud. Derudover får man fremadrettet den dåbsklud, som er blevet brugt til at tørre barnets hoved, med hjem. Denne dåbsklud har broderet navn og dato på sig, til evigt minde om dåben. De to klude får man med hjem umiddelbart efter dåben.

Vi håber dåbstræet bliver taget vel imod og bringer glæde mange år frem. 

Detalje fra Bolbro Kirkes smukke dåbstræ