Nyheder
Nyheder

Drop-in dåb i Dalum Kirke

Lørdag den 27. januar mellem er der mulighed for at komme lige ind fra gaden og blive døbt i Dalum Kirke

Døbefonten i Dalum Kirke er af granit 

pressemeddelelse fra Dalum Kirke

Af: Lars Hagensen og Dorthe Tofte-Hansen, præster ved Dalum Kirke

De fleste i Danmark bliver døbt som spæde, men der er også en del, der aldrig er blevet døbt af vidt forskellige grunde. Måske har de tænkt på det sidenhen i livet og vil egentlig gerne døbes – men det kan forekomme en smule uoverskuelig med alle de forventninger, som traditionelt knytter sig til dåb. Skal der være fest, inviteres mange gæster, skal det være en søndag i kirken osv. Grundene er mangfoldige.

Men sådan behøver det ikke at være – at blive døbt kræver nemlig ikke alle disse ting. Dåben er en stor gave, men en enkel handling ved døbefonten i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn.

Flere steder har kirker gjort noget for at nedtone de mange forventninger, der måske kunne afskrække eller afholde mennesker, der ellers gerne vil døbes fra at virkeliggøre det. Dalum Kirke, der i øvrigt er udset til sammen med fem andre sogne i Danmark at være med i en stor dåbsundersøgelse, tilbyder således her i januar en mulighed for at blive døbt uden de store praktiske forberedelser.

Overvejer du at lade dig døbe, men ikke rigtigt har fået dig taget sammen til det af mange grunde, så var det måske en mulighed at komme til ”drop-in-dåb” i Dalum Kirke lørdag den 27. januar mellem kl. 15 og kl. 17.

I kirken er kirkens præster Dorthe Tofte-Hansen og Lars Hagensen klar til at tale med dig om dine overvejelser, hvis du ønsker det – og med ganske få oplysninger til kirkens kordegn, som også er tilstede, vil du kunne blive døbt. Man kan vælge at komme alene eller tage de mennesker med, som man gerne vil have med. De formelle vidner kan kirken stille til rådighed og kirkens organist Marie Kristine Løkke sørger for stilfærdig musik i det smukke kirkerum.

Man kan bare møde op i det nævnte tidsrum, et sygesikringskort skal dog medbringes. Man må gerne kontakte en af præsterne ved Dalum Kirke på forhånd, hvis man ønsker det.

Dorte Tofte-Hansen DATH@KM.DK

Lars Hagensen LHHA@KM.DK