Nyheder
Nyheder

Epos i ler

Fra 13. oktober til 28. april viser CLAY Keramikmuseum i Middelfart en omfattende retrospektiv udstilling af Jais Nielsens religiøse kunst.
Folkekirkens Skoletjeneste og museet arbejder sammen om formidling af udstillingen til skolebørn.

Jais Nielsen, Jakobs kamp mod englen, 1929. Stentøj. Tilhører CLAY/Erik Veistrup Samlingen, foto Ole Akhøj

CLAY keramikmuseum i Middelfart har inviteret Folkekirkens Skoletjeneste på Nord- og Vestfyn til et samarbejde om at udvikle formidling af religiøs kunst til elever i folkeskolens 1.-6. klasse. 

Museet udstiller til efteråret Jais Nielsens keramiske arbejder. Jais Nielsen er en af Danmarks største religiøse kunstnere siden 1. verdenskrig. Mange af hans værker er inspireret af religiøse motiver eller motiver fra den græske mytologi.

Med udgangspunkt i Jais Nielsen udstillingen får eleverne et indblik i, hvordan de bibelske fortællinger bruges i kunsten. Sognepræst Lene Kjemtrup Christensen, som er præst i skoletjenesten glæder sig til samarbejdet. 

"Vi vil gerne lære børnene om den kunst, som er inspireret af bibelske fortællinger. Det er vigtigt som menneske at blive sat ind i en sammenhæng, så vi forstår hvad et menneskeliv består af, og det er det, de store fortællinger kan," siger Lene Kjemtrup Christensen.    

Skoletjenesten og keramikmuseet laver sammen et skriftligt undervisningsmateriale, så børnene kan arbejde videre med oplevelserne af den religiøse kunst, når de har besøgt museet.   

 "Udstillingen er en udflugt værd for alle, der interesserer sig for religiøs kunst – eller for det, som kunstneren selv kaldte ”det sprudlende lertøj og alvorstunge stentøj,”" skriver keramikmuseet Clay i en pressemeddelelse.

Læs om udstillingen her