Nyheder
Nyheder

Flagning på halv stang i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død

På alle statens bygninger og skibe flages på halv stang i anledening af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død. Biskop Tine Lindhardt opfordrer til, at også kirkerne i Fyens Stift flager på halv stang 

Odense Domkirke


Biskop Tine Lindhardt opfordrer til, at kirkerne i Fyens Stift følger nedenstående meddelelse, som er udsendt fra justitsministeriet fredag 16. februar 2018:

"I anledning af, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er afgået ved døden, flages der fra onsdag den 14. februar 2018 til og med mandag den 19. februar 2018 på halv stang fra samtlige statsbygninger og statsskibe fra kl. 08.00 og indtil solnedgang. 

Den 20. februar 2018 flages der på halv stang fra samtlige statsbygninger og statsskibe fra kl. 08.00 og indtil efter lysning af velsignelsen i Christiansborg Slotskirke, som påregnes at finde sted kl. ca. 11.45.

Efter lysning af velsignelsen flages der på hel stang indtil solnedgang."

Kirkebygninger er ikke ejet af staten, og det er op til menighedsrådene, om man ønsker at følge opfordringen.

I den periode, hvor der flages på halv stang i anledning af prinsens død, flages der også på halv stang ved gudstjenester. Men ved begravelse og bryllup følges de almindelige flagregler for kirkelige handlinger