Nyheder
Nyheder

Skoletjenesten vokser
på Fyn

Folkekirkens Skoletjene i Assens og Bogense provstier har fået ny hjemmeside og ny medarbejder

Den nye hjemmeside for folkekirkens skoletjeneste på Nord- og Vestfyn 

Folkekirkens skoletjeneste i Assens og Bogense provstier er nu fuldt udbygget med en præst og to pædagogiske medarbejdere. De første undervisningsmaterialer er allerede taget i brug i de to provstier, og skoletjenestens hjemmeside er netop gået i luften. 

Sognepræst Lene Christensen har allerede arbejdet med skoletjenesten på halv tid i et par år. Desuden er Lisa Bisgaard ansat som pædagogisk medarbejder i 5 timer om ugen, og nu er også Christina Holdt Saldern ansat som pædagogisk medarbejder på halv tid.

Se hjemmesiden her


41 årige Christina Holdt Saldern har gennem 11 år arbejdet som folkeskolelærer med linjefag i blandt andet kristendomskundskab, og i sommers afsluttede hun sin pædagogiske kandidatuddannelse i didaktik (dansk).

 

Hendes ønske er at medvirke til, at kristendomsundervisningen bliver vedkommende og stimulerer børn og unges engagement og forståelse for kristendommens indhold og historie.

 

”Jeg er særligt optaget af fortællingen i et dannelsesperspektiv, hvordan den gode fortælling kan spejle vores liv og få os til at forholde os til, hvad det vil sige at være menneske,” siger hun.

 

Undervisningsmaterialer er klar


Det pædagogiske trekløver har allerede fremstillet de første undervisningsmaterialer til skolerne i Nordfyns og Assens kommuner.


Et af dem handler om vand. Vand, som giver og tager liv. I et tværfagligt undervisningsforløb knyttes bibelske fortællinger om vand sammen med vores nære verden, og vandet som både et livgivende men også destruktivt element. I projektet indgår et samarbejde med en naturvejleder, hvis skolerne vil inkludere en ekskursion i undervisningen. 


Også et lokalt reformationsprojekt er klar til skolerne efter sommerferien. Eleverne i overbygningen kan lære om reformationstiden på Nord- og Vestfyn gennem to spændende lokale reformationsfortællinger: "Slaget ved Øksnebjerg" og "Præst Johannes Nielsen fra Skamby".