Nyheder
Nyheder

Gå på café og læs
om dommedag

Folkekirken leverer gratis magasiner om dommedag til caféerne i Odense, Århus og København

Folk&Kirke sætter fokus på et emne, som tidligere var kirkens domæne, men som i dag dukker op overalt i samfundsdebatten: Dommedag
Foto: Miklos Szabo

Det kan godt være, at nogle danskere ikke længere tror på Gud, men dommedag lever i bedste velgående – i kunsten, videnskaben og den politiske debat. Frygten for klimaforandringer, forurening og atomkrig fylder meget i vores verdensbillede.

Magasinet Folk&Kirke dykker ned i kulturens og kirkens dommedagsforestillinger, og det lander på caféerne i Odense i uge 11. Bladet deles ud af ”Go-Card”, så det kan læses de 35 steder, hvor ”Go-Card” også deler gratis postkort ud i Odense.

Folk&Kirke deles kun ud på Odenses Cafeer – men du må gerne hente et eksemplar hos Fyens Stift, Klingenberg 2 i Odense.


I bladet er der blandt andet samtaler med danskere, der forbereder sig på eller forsøger at forhindre verdens undergang. Kunstnere fortæller om deres frygt og fascination, og teologer og præster forklarer, hvad man kan sige om dommedag i kristen forstand.

 

Folk&Kirke henvender sig til danskere, som måske ikke kommer så ofte i kirken, og som ikke nødvendigvis opfatter sig som kristne eller troende.

 

”Folkekirken har noget at sige om dommedag – nemlig at der er håb. Det er et vigtigt modsvar til frygt og angst og håbløshed. Og selvfølgeligt skal det siges både til dem der bruger kirken ofte og til dem der ikke gør/bruger den sjældent. Så det giver på alle måder mening med et Magasin som Folk&Kirke’, siger biskop Tine Lindhardt.


Læs magasinet Folk&Kirke

 

Hvem skal frygte domme dag? – læs fem biskoppers svar

Folk&Kirke produceres af Helsingør Stift og udgives desuden i Fyens, Lolland-Falsters, Roskilde og Aarhus Stifter. Magasinet modtog i 2015 Anders Bording-prisen