Nyheder
Nyheder

Menighedsråd får ny og enkel digital hjælp 

Husk adressen http://www.godtfrastart.dk/. Det er den enkle vej til hjælp for de nye menighedsrådsmedlemmer, der skal igang med arbejdet. 

I et samarbejde mellem Landsforeningen af Menighedsråd, Kirkeministeriet og stifterne er siden udviklet til at klæde de nye medlemmer på, så de hurtigt kan orientere sig om menighedsrådets rolle og opgaver, økonomi, kirkeliv, samarbejde og meget mere.

Den nye hjemmeside er et af flere forsøg på at imødekomme den kritik, der igennem de seneste år har lydt om, at arbejdet i menighedsrådet er for bureaukratisk, for administrativt tungt eller bare svært at forstå. Det har været et bærende princip for udviklingen af siden, at den skal være til at forstå – også for den forudsætningsløse.

På siden kan man foruden videoer og enkelte tekster og prøve sig selv og sin viden af med quizzer – og så rummer siden også en introduktion til Den Digitale Arbejdsplads (DAP), som er det centrale sted for oplysning om nyheder, vejledninger, love og regler for folkekirken.

Informationerne på http://www.godtfrastart.dk. bliver lagt ud i etaper på den måde, at der ”startes blødt” med menighedsrådets rolle, struktur og fordeling af opgaver. Siden udbygges med oplysninger om f.eks. formelle krav til menighedsrådets rolle som arbejdsgiver og den økonomi, som rådene også skal forvalte.

De nyvalgte menighedsrådsmedlemmer får selv adgang til DAP tyve dage efter den officielle valgdag for menighedsrådsvalget den 8. november.

Men de kan altså allerede nu begynde arbejdet ved at klikke sig ind på http://www.godtfrastart.dk/.