Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder 2021
Nyheder

I en verden hvor alt er muligt

Gule, grønne og røde sedler dukker op på glasdøren. Sat op af kordegne, menighedsrådsmedlemmer og præster. Arbejdet med folkekirkens nye intranet er igang. 

Af Henrik Helms

Deltagerne er alle inviteret ind i en verden, hvor alt er muligt, af gruppen som arbejder med folkekirkens nye intranet, som det gamle DAP indtil videre er omdøbt til.

-Det er en vigtig del af projektet at møde brugerne, hvor vi også har fornemmet at mange er udfordret på det nuværende DAP, fortæller Signe Bækgaard Hansen der sidder i arbejdsgruppen for det nye intranet i Folkekirken.

Signe Bækgaard Hansen tager noter fra brugerne

Signe Bækgaard Hansen tager noter fra brugerne. Foto Henrik Helms

Noget enkelt og overskueligt

Mødet med brugerne sker i samarbejde med Folkekirkens IT, og er noget af starten på rejsen til et nyt intranet, som forventes at blive introduceret i 2023.

-Som provst henviser jeg til DAPén dagligt, og mærker den frustration det skaber hos især menighedsrådene, fortæller Mette Moesgaard Jørgensen, der er provst på Mors. De synes det er uoverskueligt og for omfangsrigt, og har et ønske om noget der er enkelt og overskueligt.

Brugerne der er samlet i bispegården i Viborg, er et karakteristisk snit af dem intranettet er tiltænkt. Lige fra dem der er daglige brugere af DAPén i dag, til dem der knapt kan huske hvornår de sidst har været indenfor og kigge.

-Vores udfordring med fire menighedsråd, er at lige nu er der ikke nogle systemer, der passer på os, og derfor synes jeg det er vigtigt at deltage og give sin mening til kende - og jeg synes vi bliver hørt, siger Rikke Møller Antvorskov, der er kordegn i Hadsten Pastorat.

Rikke Møller Antvorskov lytter til hvad andre af hendes kollegaer har af ideer til det nye intranet.

Rikke Møller Antvorskov lytter til hvad andre af hendes kollegaer har af ideer til det nye intranet. Foto: Henrik Helms

Det bedste af tre verdener

-Der var en god styring på dagen, de var gode til at lytte og det var nogen som vidste en masse, siger Ejler Kærvang, der er menighedsrådsformand i Struer. Han havde også medbragt sin drøm til mødet i Viborg.

-Jeg drømmer om det bedste af de tre verdener vi bruger nu, som er Outlook, Teams og Churchdesk, smiler Ejler. Noget der er nemt at bruge og som har en åben del som alle kan tilgå, og en lukket del for det som færre øjne skal have adgang til.

Fremtidssikret platform

Signe Bækgaard Hansen fra arbejdsgruppen var overrasket over, at de sedler som kom op til sidst inden deltagerne tog hjem, ikke bestod af særlige ønsker til samarbejdsværktøjer, da deltagerne blev bedt om at vælge de tre vigtigste ting.

-Det var til gengæld ønsket om en fremtidssikret platform. Den udfordring tager vi med os videre, fortæller Signe Bækgaard Hansen.

Meget symbolsk trænger en solstråle igennem glasdøren med de mange forslag, som til sidst fylder det meste af døren i bispegården i Viborg, inden alle tager hjem med en drøm.

Der blev fyldt godt op med sedler der beskrev ønsker og forvetninger til det nye intranet.

Der blev fyldt godt op med sedler der beskrev ønsker og forvetninger til det nye intranet. Foto: Henrik Helms