Nyheder
Nyheder

Udendørs kirkekunst i Odense bliver istandsat

Foreningen til Bevarelse af Kirkekunst på Odenses Gavle har skaffet penge til istandsættelse af endnu en gavl

Dinna Cavalhos fortolkning af korsfæstelsen

Dinna Cavalhos fortolkning af korsfæstelsen – den gavl der vender ud mod det det snart nybyggede HCA-museum –  bliver nu istandsat. 
Foto: Bo Christensen

Der er nu skaffet penge til at istandsætte den mest markante af de fem gavle, som i Odense er dekoreret med kirkekunst. 

Det er Dinna Cavalhos fortolkning af korsfæstelsen, som vender ud mod det det snart nybyggede HCA-museum i Lotzes Have.

Formanden for "Foreningen til Bevarelse af Kirkekunst på Odenses Gavle", arkitekt Christian Isager glæder sig over, at de budgetterede 120.000 koner til istandsættelsen nu er skaffet til veje. 

"Gavlen har en meget synlig placering i morgendagens Odenseanske bybillede, som uden al tvivl vil blive bemærket af både byens borgere og morgendagens Odenseanske turiststrømme når corona-pandemien har fortaget sig," siger han. 

Sidste år blev det første af de i alt fem gavlmalerier, som er inspireret af Claus Bergs altertavle fra 1500 tallet i Odense Domkirke, istandsat. Dette maleri har titlen "Jomfru Marias himmelkroning," og kan ses på Nørregade 49 i Odense.

Foreningen går nu i gang med at søge penge til at istandsætte den tredje gavl, som ligger i Albanigade. Denne gavl håber man at kunne istandsætte i løbet af 2021.

Se alle malerierne her

Fakta

Energi Fyns Fond, Veluxfonden og Fynske Købstæders Fond står bag bevillingen af de 120.000 kr til istandsættelse af "Korsfæstelsen"