Nyheder
Nyheder

Vi vender tilbage til ritualerne

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at dåbstallet nu er tæt på tallet før coronakrisen

Tine Lindhardt

Biskop Tine Lindhardt glæder sig over at flere igen får døbt deres børn. Foto: Ard Jongsma

Af: Marianne Hyrlov

Coronakrisen har betydet, at mange har udsat dåb og bryllup, men meget tyder på, at vi langsomt er ved at vende tilbage til traditionerne. 

Danmarks Statistik har netop offentliggjort kirkestatistik for 2021, og den viser, at 3.409 fynboer blev døbt i 2021. Det tilsvarende tal for året før var kun 2.826. Altså en stigning på 583 dåb i Fyens Stift. Tallet for 2021 svarer til tallet i 2019, hvor 3.426 fynboer blev døbt.

”Det er glædeligt at se, at da samfundet begyndte at åbne, så genoptog vi også de gode vaner og traditioner, herunder at komme i kirke for at få børnene døbt,” siger biskop Tine Lindhardt. 

Der er dog fortsat mange dåb, som ikke er blevet indhentet efter nedlukningerne, og det vil først i de kommende års statistikker vise sig, om dåbstallet er stabilt.  

Bryllup og begravelse

Også når det gælder kirkelige vielser og velsignelser er tallet opadgående. I Fyens Stift var der 873 kirkelige vielser og velsignelser i 2021 mod 751 året før. I modsætning til dåbstallet er bryllupstallet dog endnu ikke nået op på niveauet fra 2019, hvor 1064 par blev kirkeligt viet eller velsignet.

Begravelsesprocenten er fortsat tårnhøj, selvom den er svagt faldende. Der medvirker en præst ved 84 procent af alle begravelser og bisættelser i Fyens Stift.

Medlemsprocent falder en smule

78,1 procent af fynboerne er medlemmer af folkekirken ved udgangen af 2021. Det er et fald på 0,6 procentpoint, og det beskedne fald i medlemsprocenten i Fyens Stift svarer til landsgennemsnittet.

Den fynske medlemsprocent ligger markant højere end gennemsnittet for hele landet, som er på 73,3 procent.

Læs også overblik over de vigtigste tal fra kirkestatistikken

Få flere tal og statistikker på FUVs hjemmeside