Nyheder
Nyheder

”Kroppens dag” hylder mangfoldigheden

Studenterpræsterne i Odense arrangerer dannelsesdag for unge mellem 15 og 30 år, hvor kropssyn og menneskesyn sættes til debat  

Kroppens Dag foregår i Odense Domkirke, og det er gratis at være med. Klik på billedet for at se hjemmesiden for Kroppens Dag

”Når næsten halvdelen af de unge skammer sig over deres krop, og derfor ikke tager bad efter idræt, så er det på tide gøre op med tankegangen om, at vi alle sammen skal være perfekte og se perfekte ud! Vi har fået skabt en præstations – og perfekthedskultur, der er krydret med vurderings – og evaluerings Danmark ”

Kroppens Dag

Dagen arrangeres af Odenses studenterpræster, Kirstine Hansen, UCL og Lene Crone, SDU.

 

Projektet er støttet med 100.000 kroner fra Folkekirkens Udviklingsfond

 

www.kroppensdag.dk

 

 

Sådan siger studenterpræst Kirstine Hansen fra Odense med henvisning til en undersøgelse i bogen: Unge i en præstationskultur, fra Center for Ungdomsforskning. 

 

Hun har taget initiativ til ”Kroppens dag”, som holdes i Odense Domkirke den 5. april 2019 fra 10.00 til 17.00.

 

Alle studerende og gymnasieelever og udskolingen inviteres til at deltage i dannelsesdagen, der blandt andet byder på oplæg om kropsforskrækkelse, debat, sangworkshop og danseforestilling fra Modern Move Company, som danser over temaet perfekt/uperfekt.

 

”Vi sætter fokus på, hvad perfekthedskulturen gør ved os som mennesker, og om vi kan gøre noget ved den” siger Kirstine Hansen.

 

Hun mener, at det i høj grad er en opgave for folkekirken, at slå hul i forestilling om, at man skal have en perfekt krop for at føle sig god nok.

 

"Folkekirken er en modkultur, der har mere at sige om mennesket, end om det er ”perfekt” eller ”uperfekt”. I kirken skal man ikke gøre sig fortjent til at være elsket og ønsket, det er vi allerede! Det er et ret kontroversielt budskab i en tid, hvor du har ansvar for alt selv, og hvor der er en forestilling om, at det gode live alene afhænger af dig selv og din præstationer,” siger hun.

"Folkekirken er en modkultur, der har mere at sige om mennesket, end om det er ”perfekt” eller ”uperfekt”, siger studenterpræst Kirstine Hansen