Nyheder
Nyheder

Manden og Præsten

En ny podcast i anledning af reformationsåret bygger bro mellem Luthers tanker og det helt almindelige moderne liv. Podcasten er også målrettet mennesker, der ikke af sig selv finder vej til og kommer i berøring med folkekirken. 

En ny podcast, som er blevet til i folkekirken i København i anledning af reformationsåret, tager emner op, som ikke direkte har med Luther at gøre, men som har en krog i hans tanker.

Podcasten, som man kan lytte til på sin computer eller på en smartphone, hedder "Manden & præsten". Den følger en mand, der beskriver sig selv som passivt medlem af folkekirken. Han bor på Nørrebro i København, døjer med stress-symptomer, har begyndende grå hår, bekymrer sig om flygtninge og klima, men har svært ved rigtigt at engagere sig - måske fordi han mest af alt bekymrer sig om sig selv.

I hver episode opsøger han en præst for at finde svar og måske endda finde sig selv. Hvorfor kan kirken ikke give ham det han søger? Eller kan den?
Spørgsmålene handler bl.a. om misundelse, fællesskaber, selvrealisering og kærlighed, til døden os skiller. 

Manden er Anders Haahr Rasmussen, journalist på Zetland, foredragsholder, forfatter og tenniskommentator.

Find podcasten og læs mere her, eller find podcasten i den player, du normalt bruger til podcast på din telefon.

Her er en oversigt over de første episoder:  

Tro, håb og Tinder-dates
Kan man være forældre sammen, når man ikke længere er kærester, og er der en grund til at få børn, som ikke starter med dig selv? Skal vi miste kontrollen, miste noget af os selv og være sårbare, for i virkeligheden t leve? Anders Haahr Rasmussen besøger Mette Kathrine Grosbøll, præst i Sionskirken på Østerbro, for at snakke om kærlighed, forhold og børn eller fravalget af samme. Presser samfundet den moderne mand ind i lykkelig monogami, eller findes lykken i far-mor-barn-modellen?

Men størst af alt er misundelsen
Er vi blevet fanget i en kultur, hvor vi konstant forsøger at tale os selv op i jagten på andres anerkendelse? Kan vi opnå mere, hvis vi erkender, at vi ikke kan opnå alt? Anders Haahr Rasmussen besøger Mikkel Wold, sognepræst i Marmorkirken, for at diskutere misundelsens rolle i vores liv. For er grænsen mellem beundring og misundelse et valg, som vi foretager os i jagten på at forstå, hvorfor andre opnår mere end os selv?

Elsk fællesskabet som dig selv
Er de store fællesskabers tid endegyldigt forbi? Hvorfor er det eneste, der er større end dig selv, din fodboldklub? Anders Haahr Rasmussen besøger Niels Grønkjær, præst i Vartov Kirke i København, til en nak om fællesskaber og savnet, men også modviljen mod at give sig hen til noget, der er vigtigere end ens egen navle.

Hver dag har nok i sin plan
Selvrealisering, coaching-kultur og mindfulness - kan vi selv følge med i den evige optimering af os selv? Og findes der et bæredygtigt tempo, hvor multi-tasking ikke er vejen til produktivitet? Anders Haahr Rasmussen besøger Anders Klostergaard Petersen, professor i religionsvidenskab og præst, for at diskutere, om man kan være religiøs uden at være troende, og om kirken som rum indeholder den ro og plads til ftertænksomhed, som vi søger ad andre veje?