Nyheder
Nyheder

Mens vi venter

Hele folkekirken venter på retningslinjer for åbningen den 18. maj. Biskoppen venter også.

Biskop Tine Lindhardt

"I har selvfølgelig brug for tid til at få retningslinjerne omsat til jeres lokale forhold sammen med personale og medarbejdere. Det betyder, at I måske først for alvor kan åbne i løbet af ugen, og det hele behøver ikke at åbne på én gang," skriver biskop Tine LIndhardt til præster og menighedsråd
Foto: Ard Jongsma

Kære præster og menighedsråd.

Jeg ville rigtigt gerne have kunnet sende Jer retningslinjerne for, hvordan vi skal åbne folkekirken på mandag.

Det kan jeg desværre ikke.

Det skyldes ikke, at jeg sidder på dem(!), eller at der er nogen, der sidder på hænderne, hverken her i stiftet, i kirkeministeriet eller andre steder.

Tværtimod arbejdes der hårdt på at få retningslinjerne på plads. Man skal være sikker på, at åbningen sker sundhedsmæssigt forsvarligt - og så er der ganske enkelt mange forhold, der skal gennemtænkes grundigt i forbindelse med åbningen.

Så der arbejdes hos myndighederne og i ministerierne.

Jeg ved, at I venter, tålmodigt og måske også efterhånden noget utålmodigt. Det vil i hvert fald være fuldt forståeligt. Måske er der også nogle af Jer, der spørger, hvordan I dog skal kunne være klar til at åbne på mandag, når retningslinjerne endnu ikke er kommet.

Til det kan jeg svare, at I selvfølgeligt har brug for tid til at få retningslinjerne omsat til jeres lokale forhold sammen med personale og medarbejdere. Det betyder, at I måske først for alvor kan åbne i løbet af ugen, og det hele behøver ikke at åbne på én gang.

Jeg er sikker på, at I vil finde ud af at gøre det på en fornuftig og god måde lokalt, og I er altid velkomne til at kontakte stiftet, provsterne eller mig, hvis I har nogle spørgsmål, både nu og når retningslinjerne kommer.

Jeg ved, at I ikke er de eneste, der venter utålmodigt, og at I må svare på mange henvendelser fra måske især konfirmander og deres forældre, og det forstår man godt. Det er svært for dem, og for Jer med uvisheden, og derfor håber jeg inderligt, at vi alle sammen snart bliver klogere på, hvad og hvordan vi kan åbne.

Midt i vores alle sammens utålmodige venten skal vi også glæde os. For det er jo det, vores utålmodighed er udtryk for – at vi glæder os til, at folkekirken åbner. Det gør den. På én eller anden måde i løbet af den kommende uge.

Det bliver godt!

Tak til Jer alle - og lad gerne takken gå videre til ansatte og personale – fordi I på trods af lukkede kirkedøre under corona epidemien har formået at få evangeliet forkyndt både i ord og i handling. På de sociale medier, i samtaler, i hjælp og nærvær og ikke mindst ved at give familier og pårørende den bedst mulige støtte og omsorg gennem de kirkelige handlinger, også på de særlige vilkår, som corona epidemien har sat.

I har fundet mange nye såvel som kendte kompetencer og erfaringer frem og lagt stor arbejdsindsats i det.

Jeg ved, at det har været til stor glæde, opmuntring og trøst for mange, og I skal vide, at det er meget værdsat, også herfra. Tak.

I hører fra mig eller fra provsterne, så snart jeg ved noget mere!

Rigtig god weekend og søndag –

Mange venlige hilsener

Tine Lindhardt