Nyheder
Nyheder

Nærværende kirke på afstand

Gudstjenesterne er aflyste og kirkerne er lukkede, men kirken kan fortsat være nærværende. 

Provst Keld Balmer har lagt en mini-gudstjenseste op på YouTube og Facebooksiden for Østrup, Skeby og Gerskov Kirker. Se videoen her

Kirkerne er lukkede, men forkyndelsen fortsætter, og mennesker skal stadig have mulighed for at tale med en præst. 

Her er nogle ideer til, hvad man som kirke kan gøre for at hjælpe menigheden igennem en tid med bekymring og isolation

Lav en andagt eller Gudstjeneste på nettet

Læg en gudstjeneste eller andagt fra kirken på Facebook eller YouTube. Det er muligt at gøre selv, bare med telefon eller iPad. Lev med at kvaliteten af streamingen ikke er professionel. Det er nærværet, der er brug for, ikke digitale kompetencer. Læs mere om teknikken her

Vær klar ved telefonen, og fortæl, at I er det 

Overvej om præstens telefontid skal udvides til gavn for de ensomme, syge og bange. Gør opmærksom på, at præsten står til rådighed i telefonen, og skriv på Facebook og kirkens hjemmeside, hvornår man kan få fat i præsten. En anden god mulighed er at indrykke annoncer i aviser og ugeaviser, så man ved, hvordan man kan få hjælp i kirken. Husk at mange ældre ikke er digitale. 

Lav videomøder 

Du kan også tale med folk fra menigheden på Messenger (som de fleste vil have adgang til, hvis de har en Facebookkonto). Hvis I er mere end to personer, skal du først lave en gruppe med deltagerne og så trykke på videoikonet i højre hjørne.

Send nyhedsbrev ud oftere end I plejer

Hvis kirken har et nyhedsbrev, så send eventuelt en daglig hilsen. Man kan give meget håb og trøst på en mail - og måske et bibelord eller en prædiken på tryk.

Henvis til Sjælesorg.nu

Gør opmærksom på, at det er muligt at chatte med en præst på Sjælesorg på Nettet, som har udvidet åbningstiden i denne situation.

Lav fjernundervisning af konfirmanderne

Lav eventuelt en messengertråd med konfirmanderne, hvor I kan fortsætte jeres konfirmationsforberedelse. Der er en del inspiration at hente på konfirmandcenterets hjemmeside.

Har du flere gode ideer? - send dem til mhhy@km.dk - så de kan komme på listen