Nyheder
Nyheder

Søstrene Bisp om Fadervor 

I begyndelsen af februar sender tv-stationen dk4 en ny serie i 11 afsnit om forskellige danskeres forhold til bøn og særligt bønnen Fadervor.
De to programværter er på skift biskopperne Tine Lindhardt og Marianne Christiansen

Biskop Tine Lindhardt, Fyens Stift og biskop Marianne Christiansen, Haderslev Stift. 
Foto: dk4 (klik på billedet for at downloade i fuld opløsning)
Se trailer for det første program her

Pressemeddelelse fra Fyens Stift:

Danskerne er et blufærdigt folkefærd, som ikke skilter med, at vi beder til Gud. Men nu vover biskop Tine Lindhardt, Fyens Stift og biskop Marianne Christiansen, Haderslev Stift, sig ud i 11 sådanne samtaler i en række tv-programmer om bøn og særligt bønnen Fadervor.

Her kan du se programmerne: 

 

Det første program i serien er en samtale mellem de to biskopper, som handler om, hvad Fadervor betyder for dem. I de følgende 10 programmer taler Søstrene Bisp om bøn og de enkelte bønner i Fadervor med videnskabsfolk, præster, politikere, journalister og andet godtfolk.

 

Biskop Tine Lindhardt siger:

- Når vi beder Fadervor, så beder vi Gud om at komme ind på banen. Vi siger: Du skal ikke bare blive i din himmel, Gud – træd ind i mit liv! Og det gør han blandt andet gennem bønnen. For når man beder om hjælp, viser der sig ofte nogle muligheder og nogle veje man kan gå.

 

Biskop Marianne Christiansen siger:

- Fadervor er en slags samtale og kan også være et råb om hjælp. Nogle har Fadervor som et fast ritual, mens mange griber fat i Fadervor i en krisesituation. Man håber, nogen hører en og man giver afkald på at få sin egen vilje. På den måde kan man sige, at Fadervor er det modsatte af en trylleformular. Det er en samtale, og også en vejledning i, hvad der betyder noget i livet. Der er taknemmelighed i Fadervor.

 

Dk4s ejer Stig H. Hasner siger:

- For mange danskere har Fadervor været en naturlig del af barndommen, opvæksten og de første år i skolen. Senere i livet har bøn fået mindre - eller større betydning for den enkelte, men det er sjældent noget, vi taler højt om. Fadervor er under alle omstændigheder en vigtig del af vores kulturarv, som vi på dk4 meget gerne vil være med til at formidle og reflektere over, og jeg er derfor særdeles glad for, at dk4 kan fortsætte samarbejdet med biskopperne Marianne Christiansen og Tine Lindhardt med 11 nye udgaver af ”Søstrene Bisp” – denne gang med samtaler om bøn og særligt om fadervor.”

Fakta

Søstrene Bisp får i programmerne besøg af disse gæster (tryk på krydset for at åbne)

  • Jens Rohde, MF, Radikale Venstre
  • Mads Toudal Frandsen, lektor i teoretisk partikelfysik, SDU
  • Adrian Lloyd Hughes, kulturjournalist og radiovært
  • Pernille Vigsø Bakke, sognepræst, tidl. MF
  • Michael Jeppesen, journalist, forfatter
  • Poul Joachim Stender, sognepræst
  • Rasmus Meyer, højskoleforstander, Krogerup Højskole
  • Esben Kjær, radiovært, forfatter
  • Margaret Lindhardt, radiovært, forfatter
  • Iben Maria Zeuthen, radiovært

Søstrene Bisp har sammen skrevet bogen "Oplysning til Borgerne om Fadervor"

Spørgsmål kan rettes til:

 

· dk4: Steen W. Pedersen, steenw@dk4.dk, tlf. 20 69 57 66.

· Fyens Stift: Biskop Tine Lindhardt, tili@km.dk eller presse- og kommunikationsmedarbejder Marianne Holst Hyrlov, mhhy@km.dk, tlf. 63 11 39 41 eller 21 60 31 91

· Haderslev Stift: Biskop Marianne Christiansen kmhad@km.dk eller kommunikationskonsulent Lene Kjældgaard, lek@km.dk Tlf. nr.: 31 41 25 26