Nyheder
Nyheder

Søstrene Bisp på Borgen

Biskopperne Tine Lindhardt og Marianne Christiansen rykker ind på Christiansborg og taler med politikerne om tro, religion, værdier og politik. Det sker i dk4-programserien ”Søstrene Bisp på Borgen”.

Biskop Tine Lindhardt, Fyens Stift og biskop Marianne Christiansen, Haderslev går i dialog med folketingspolitikerne om tro og politik. foto: dk4

Hvad tror folketingspolitikerne på? Hvilke værdier ligger til grund for deres politiske handlinger? Hvordan ser de på religionens rolle i det offentlige rum og på religionsfrihed. Disse spørgsmål stiller biskopperne Marianne Christiansen fra Haderslev Stift og Tine Lindhardt fra Fyens Stift, når de i dk4s nye programserie ”Søstrene Bisp på Borgen” rykker ind i Samtaleværelset på Christiansborg og møder en repræsentant fra samtlige partier i Folketinget.

”Søstrene Bisp på Borgen” har premiere på dk4 mandag den 18. februar kl. 19.30.
Programmerne bliver også vist på Fyens Stifts hjemmeside

I det første program taler de to biskopper med hinanden om religionsfrihed og om, hvordan de ser på forholdet mellem politik og religion. Og så taler de om, hvor meget biskopper skal blande sig i politik. 

Se et klip fra programmet her, hvor samtalen netop handler om man skal tale eller tie.

Biskop Tine Lindhardt siger

”Det har været opløftende at tale med politikere både fra højre og venstre side af folketingssalen. Religion og tro optager i høj grad folketingspolitikerne, både på det samfundsmæssige og det personlige plan, og de er uden undtagelse bevidste om troens betydning for mennesker – og det uanset om de selv er medlemmer af folkekirken eller ej. ”

Biskop Marianne Christiansen siger

”I programmerne møder vi en anden side af politikerne, end vi plejer. De fortæller åbenhjertigt om deres syn på religion og om religionsfrihedens afgørende betydning både for samfundet og for det enkelte menneske. Og de giver os et indblik i, hvor de selv kommer fra, samt hvad og hvem der har formet deres livssyn. “

dk4s grundlægger og ejer Stig H. Hasner siger

”Kristendommen er en central del af dansk kultur, og Christiansborg er hjertet i det danske demokrati. Men hvordan er forholdet mellem religion og politik på Christiansborg? Hvad tror politikerne på? Hvilke værdier arbejder de ud fra? Hvor meget skal religion og tro fylde i det offentlige rum? Det tror jeg vil interessere mange danskere, og jeg er overbevist om, at folketingsmedlemmerne vil se det som en lettelse at tale om tro, etik, værdier og politik – fremfor at skulle deltage i danseprogrammer og quizzer. Jeg er derfor meget tilfreds med, at dk4 nu kan føje nye dimensioner til samarbejdet med biskopperne Marianne Christiansen og Tine Lindhardt, der i den nye serie ”Søstrene Bisp på Borgen”, rykker ind på Christiansborg for at give seerne indblik i nye sider af vores folkevalgte”.

I programmerne kan du møde

Finansminister Kristian Jensen, Venstre

Mattias Tesfaye, Socialdemokratiet

Naser Khader, Det Konservative Folkeparti

Jacob Mark, Socialistisk Folkeparti

Pelle Dragsted, Enhedslisten

Alex Ahrendtsen, Dansk Folkeparti

Sofie Carsten Nielsen, Radikale Venstre

Carolina Magdalene Maier, Alternativet 

Undervisningsminister Merete Riisager, Liberal Alliance.