Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder 2016
Nyheder

Genindvielse af
Kerte Kirke

Kerte Kirke åbner igen efter branden

Håndværkerne fandt under restaureringen af Kerte Kirke en hilsen malerens søn, som lakerede gulvet 1930

I år bliver der igen jul i Kerte Kirke. Kirken genindvies nemlig torsdag den 22. december klokken 17, hvor der er gudstjeneste ved biskop Tine Lindhardt.

Kerte Kirke blev ramt af en påsat brand i november sidste år, og røgskaderne var så store, at kirken måtte afrenses fra gulv til loft. Væggene er blevet kalket, kirkebænkene er blevet malet og salmebøger, gulvtæpper med mere er udskiftet, så nu er kirken klar til genindvielse.

”Vi er glade for, at håndværkerne nåede det inden jul, for det var bestemt ikke det samme at holde julegudstjeneste i konfirmandstuen,” siger Lise Hansen, der er næstformand i menighedsrådet.

Under restaureringsarbejdet i kirken fandt håndværkerne blandt andet små rester af et kalkmaleri i kirken, inde under rammen til epitafiet (mindepladen) i sidekapellet. Kalkmaleriet er så beskedent, at det igen er gemt under mindepladen – men som der står i kirkebladet ”Nu ved vi, at nogen tilbage i 1600 tallet har villet Kerte Kirke det så godt, at de udsmykkede den med farver i form af et draperi.”

I den mere kuriøse afdeling fandt håndværkerne også en hilsen fra 1930 under en kirkebænk. En 16 årig dreng har dengang lakeret gulve i kirken for sin far, der var malermester, og han har skrevet en hilsen med blyant.

Læs mere om restaureringen samt om genindvielsen og den efterfølgende sammenkomst

Kerte Kirke, september 2016