Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder 2016
Nyheder

Folkekirkens Skole-tjeneste får nyt ansigt

Henrik Hansen vil gerne lave undervisningsmateriale om Odense Domkirke

Henrik Hansen, ny medarbejder i Folkekirkens Skoletjeneste i Odense

Hvad gør en nyuddannet lærer, der for første gang skal planlægge et undervisningsforløb i kristendomskundskab i folkeskolen?  

En mulighed er at kontakte folkekirkens skoletjeneste, som står klar til at hjælpe med undervisningsmaterialer og vejledning.

I Odense har skoletjenesten netop fået nyt ansigt. Henrik Hansen, der er lærer og desuden uddannet Cand. Pæd. skal fremover være til rådighed for skolerne, og desuden skal han udvikle nye undervisningstilbud.

”Jeg glæder mig til at få skoletjenesten til at blive en ressource, som vil opleves relevant og omsættelig for skoler og præster,” siger han.

Samarbejde med museer

Henrik Hansen vil desuden etablere et samarbejde med Odenses kulturinstitutioner – for eksempel museerne.


Fakta om skoletjenesten:

Folkekirkens skoletjeneste er ikke forkyndende, for siden 1975 har det ikke været tilladt at lave forkyndende undervisning i folkeskolen. Skoletjenestens materialer egner til både til den understøttende undervisning og til den almindelige religionsundervisning.

”Som lokal skoletjeneste vil jeg gerne lave undervisningstilbud, der er forankret i Odense. Der er heldigvis mange relevante tilbud inden for kultur og historie i byen, og der er mange aktører. Det er min håb at få mulighed for at lave et undervisningsmateriale med Odense Domkirke som omdrejningspunkt,” siger han.


Henrik Hansen brænder for undervisningsplanlægning og er uddannet i ”IT-didaktisk design.” – Det vil sige, at han ved en masse om, hvordan man lærer eleverne noget ved hjælp af IT og digitale medier. De kundskaber glæder han sig til at bruge i sit nye arbejde. Men først vil han ”stikke fingeren i jorden”. 


”I første omgang skaber jeg kontakt til mine samarbejdspartnere, blandt andet Landsnetværket af Folkekirkelige Skoletjenester, og desuden har jeg travlt med at sende mails til de lærere, der har bestilt materialer hos skoletjenesten,” siger han.


En af Henrik Hansens første opgaver bliver at forny den hjemmeside, hvor skolerne kan bestille materiale og komme i kontakt med skoletjenesten.


Den 15. december 2016 er der reception i anledning af, at Folkekirkens Skoletjeneste i Odense har 10 års jubilæum, samt at Henrik Hansen er tiltrådt.