Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder 2016
Nyheder

Stiftavisens december-udgave er på gaden

I det nye nummer kan man blandt andet læse om Luther-øl og om maskegudstjeneste på Ærø

Stiftavisens julenummer 2016

Et nyt nummer af græsrodsavisen Stiftavisen er på gaden, og nye medlemmer af de fynske menighedsråd hilses i lederen velkommen af sognepræst Søren-Herluf Mohr Sørensen med disse ord:  

"Der er for helt nye menighedsrådsmedlemmer meget at skulle sætte sig
ind i, men samtidig også meget at glæde sig til og blive en del af.

Som læser af StiftAVISEN får man en lille håndsrækning hvert kvartal. Denne gang er ingen undtagelse. I en række gode og indsigtsgivende artikler
møder vi århundred gamle traditioner, f.eks. når vi læser om udviklingen af Alle Helgens fejringen, når vi får en levende beskrivelse af livet i Middelalderen gennem drabelige kalkmalerier i Sdr. Nærå kirke og hører om fornyelsen af traditionsrige maskegudstjenester i Bregninge kirke.

I andre artikler følger vi med i tankerne bag og indførelsen af et nyt tiltag med sang med børn i Thomas Kingos kirke. Vi møder et korps af frivillige
kirkevagter, der glad og gerne viser deres kirke rem i Ansgar sogn.

I Næsby er man gået "all in" med en Kirkefestival over tre dage, og her har de virkeliggjort visionen om at være en levende kirke i bevægelse. Gjort drøm til virkelighed og vist, at ”et fællesskab af helt almindeligt dødelige og uperfekte mennesker kan præstere et så almindeligt stort stykke arbejde”.

I 2017 finder reformationsfejringen sted, og i den forbindelse er der meget godt på "menuen" af kirkelige indslag og aktiviteter, der kan slukke tørsten og stille sulten i enhver henseende."

Fyens Stifts hjemmeside har fået lov til at bringe en af Stiftavisens artikler, nemlig artiklen om sang med børn i Thomas Kingos Kirke.