Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder 2017
Nyheder

Alle mennesker er
noget værd

Den 26. november holder Kirkens Korshær landsindsamling under budskabet "Alle mennesker er noget værd". De indsamlede midler går til Korshærens sociale arbejde på varmestuer, herberger og væresteder i Danmark

Der er pres på det sociale arbejde. Foto: Massimo Fiorentino

Tekst: Martha Madsen, Kommunikationsmedarbejder i Kirkens Korshær

Flere hjemløse. Flere udsatte børnefamilier. Flere psykisk syge på varmestuerne. Det bliver værre og værre, men sammen kan vi gøre det bedre for medmennesker i nød.

Det går ikke i den rigtige retning, når antallet af unge hjemløse er fordoblet, uligheden stiger, og flere beder om mad på varmestuerne.

Det slår Helle Christiansen, chef for Kirkens Korshær, fast.

- Der er pres på det sociale arbejde, når det gælder mad, tøj og andre basale nødvendigheder. Det er vi kede af, men vi hjælper så godt, vi kan, med de midler vi har, siger Helle Christiansen.

Derfor er Kirkens Korshærs landsindsamling nødvendig. I 2016 genoptog Kirkens Korshær den landsindsamling, der ellers havde ligget i dvale siden 1938. Men nu var det vigtigt at protestere mod den forarmelse, som medarbejdere ser på varmestuer, herberger og væresteder.

- Vi skal med landsindsamlingen løfte stemmen i protest på vegne af dem, som mangler, siger Helle Christiansen.

Spørg os, vi kan hjælpe

De indsamlede midler er selvfølgelig også vigtige, når behovet for hjælp stiger. Vi vil gerne kunne gøre mere, f.eks. ved at styrke udsatte unges livs-kompetencer, så de kan få fodfæste på arbejdsmarkedet og blive i egen bolig. Som Helle Christiansen siger:

- Vi har i over 100 år hjulpet samfundets svageste. Den erfaring giver os et indblik, vi gerne vil dele med kirke og stat. Vi ser, at vores samarbejder med kommuner og menigheder hjælper mennesker videre i livet. Vi er med til at løse de sociale problemer.

Du er noget værd

I år samler Kirkens Korshær ind under budskabet ”Alle mennesker er noget værd”, fordi vi oplever, at mennesker i dagens Danmark ses og omtales som en byrde, hvis de ikke skaber økonomisk overskud.

Medmennesker på overførselsindkomster skal ”motiveres” ved at miste penge, mens medmennesker med plus på kontoen skal motiveres til at tjene flere penge ved at få flere penge. I sidste ende handler det menneskesyn kun om penge.

Kirkens Korshærs sociale arbejde tager udgangspunkt i det kristne menneskesyn: alle mennesker har værdi – simpelthen fordi de er til. De er skabt i Guds billede og har derfor en medfødt værdighed, som skal respekteres. Den respekt er kernen i vores arbejde, uanset hvem man er, hvad man har gjort, hvilken religion man har – eller ikke har – og hvor man kommer fra, fastslår Helle Christiansen.

Vær med til at gøre en forskel

Fordi Kirkens Korshær ser et stigende behov for hjælp, holder vi den 26. november landsindsamling. De indsamlede midler kommer det sociale arbejde på vores varmestuer, herberger og væresteder i Danmark til gode.

Hvis du vil være med, kan du tilmelde på www.danmarkmodfattigdom.dk