Nyheder
Nyheder

Nytårskur med bisp og borgmester

Se billeder fra Fyens Stifts nytårskur 2019, hvor biskop Tine Lindhardt talte om fristiftsforsøg og om håb og tro, og hvor Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel blandt andet kvitterede for det arbejde, der ydes af studenterpræsterne på SDU og UCL.  

Biskop Tine Lindhardt og stiftsrådsformand Erik Vind byder velkommen i Domkriken.

Borgmester Peter Rahbæk Juel talte blandt om de mange studerende i Odense, og den hjælp de kan få af studenterpræsterne

Omkring 300 gæster deltog i nytårskuren

Biskop Tine Lindhardt opfordrende til, at sogne og provstier deltager i Fyens Stifts fristiftsforsøg. Læs mere om dem her

Og så var der lidt godt til ganen og den søde tand

Et kort uddrag af biskop Tine Lindhardts tale ved Fyens Stifts nytårskur 2019:

Vi bliver modsagt. Her i kirken. Af Vor Herre.

I vores magelighed og venden ryggen til hvor vi skulle råbe op og tage affære. Når vi gør os store ved at nedgøre andre. Når vi på én gang er smålige og opblæste. Når vi er grådige og griske – selv om det selvfølgeligt mest er de store – bankerne og finansfyrsterne der er det...... Når vi går forbi, hvor vi skulle have ladet os forstyrre og stoppe op, fordi et andet menneske havde brug for det. Vi bliver modsagt og sat på plads.

Men det er der også noget andet der bliver. Det gør mørke, død, ondskab, fejhed. Også det byder Vor Herre trods. Det gjorde han fra allerførste begyndelse. Med sit ord, skaberordet, bryder han mørket og skubber de livstruende og ødelæggende kræfter til side, så der bliver rum for lyset og livet. For mennesker og for alt levende.

Sådan er det fortsat – der er sprækker af lys - altid!

Troens trods og modsigelse. Det giver håb, som ikke er en utopi om, at bare vi bliver dygtige og kloge nok – så forsvinder alt det onde, sygdom og død og mørke. 

Det gør det ikke. Tro er ikke en illusion om en verden uden modgang. 

Men troens trods affinder sig heller ikke bare med det. Troens trods fastholder håbet. Og bliver fastholdt på det, så vi også kan se livets velsignelser og opdage hvor meget, vi rent faktisk er velsignet med - og glæde os over det, og sige tak. 

Tak for en ny dag. For regnen. For søvnen. Fordi man har mad på bordet. Æg til sit salt. En god nabo. Sin gamle tante. Tag over hovedet. Fordi man får vinteren med, og måske foråret. Fordi man er så heldig, at nogen vil én - på trods.