Nyheder
Nyheder

Nyt værktøj til menighedsrådene 

En ny og forbedret ”Personalevejledning for menighedsråd” har set dagens lys.

Hvordan er varslerne for placering af sommerferie? Hvad er forskellen på ramme- og rådighedstid? Hvor findes de gode råd, når vi skal bruge en ny medarbejder? 

Det er hverdagseksempler på spørgsmål fra menighedsrådenes og især kontaktpersonernes arbejde som arbejdsgivere for de ansatte ved kirker og kirkegårde.

Personalevejledningen for menighedsråd er et opslagsværk, hvor menighedsråd og øvrige folkekirkelige myndigheder kan orientere sig i forhold til de forskellige opgaver og regler, der knytter sig til menighedsrådenes rolle som arbejdsgivere.

Vejledningen er skrevet af stifterne i fællesskab og ligger på Den Digitale arbejdsplads under håndbøger. 

”Start i vejledningen, når I søger efter generelle råd, vejledning og viden i forhold til de spørgsmål, der knytter sig til jeres rolle som arbejdsgivere – så er I godt på vej”, siger kontorchef Elisabeth Aggerbeck fra Ribe Stift. Hun har været projektansvarlig på udarbejdelsen.

Personalevejledningen er bygget over 9 emneindgange, der sikrer, at man hurtigt og nemt kommer frem til den præcise information, man har brug for. 

Udover faktuel viden om regler og overenskomster indeholder Personalevejledningen også mange skabeloner og hjælpeværktøjer, som kan lette jobbet som kontaktperson. F.eks. et forslag til årets gang som kontaktperson, 10-trinsguide til det gode ansættelsesforløb, værd at vide om arbejdstilrettelæggelse og meget meget mere.

”I stifterne håber vi, at menighedsrådene vil tage godt imod Personalevejledningen, og at I ikke tøver med at tage kontakt til jeres lokale stifter, hvis I får behov for uddybning eller ikke finder det I søger. Stifterne vil altid gerne forstyrres, slutter Elisabeth Aggerbeck.