Nyheder
Nyheder

Præster hjalp ved togulykken

Folkekirkens katastrofeberedskab er en del af det hold, der rykker ud ved store ulykker

Foto: Fyens Politi

Flere af folkekirkens præster hjalp onsdag de involverede i togulykken på Storebæltsbroen med at håndtere den voldsomme oplevelse. Det skete på det midlertidige krisecenter, som blev oprettet på Nyborg Idrætscenter for de passagerer, som ikke var kommet fysisk til skade ved ulykken.

Præsterne er en del af Folkekirkens Katastrofeberedskab, som sammen med psykologer, læger og sygeplejersker aktiveres, når en stor ulykke indtræffer.

Togulykken skete onsdag morgen, og otte personer omkom, mens 16 personer kom til skade. I alt var 131 passagerer og tre DSB-medarbejdere var om bord på toget, da ulykken skete.

Læs mere her på Kirke.dk

Folkekirkens Katastrofeberedskab 

        

Præster har stor erfaring med at tale med mennesker i sorg og krise. Derfor er de en del af regionernes psykosociale beredskab, der sammen med politi, sygeplejersker, falckreddere og psykologer træder til med akut hjælp ved større ulykker og katastofer.

 

Beredskabspræsten:

  • tilbyder sjælesorg og samtale til tilskadekomne og pårørende samt politi, beredskab og andre, der måtte være berørt af en voldsom hændelse.
  • hjælper med ritualer og mindegudstjenester
  • formidler kontakt til psykologer, psykiatere.
  • samarbejder med de berørtes sognepræst eller ledere i andre trossamfund
  • kan åbne kirker og sognegårde og skabe samling for mennesker, som er berørt af ulykker og kriser.

Læs mere om Folkekirkens Katastrofeberedskab her