Nyheder
Nyheder

Restriktioner udvides til flere kommuner. Sådan påvirker det kirkerne 

I Fyens Stift er tre provstier nu omfattet af de skærpede restriktioner - Middelfart Provsti, Hjallese Provsti og Sankt Knuds Provsti. 

Middelfart Kirkes døbefont

Middelfart Provsti er nu også omfattet af yderligere restriktioner. Gudstjenester og kirkelige handlinger kan fortsat holdes.
Foto: Ard Jongsma 

Gudstjenester og kirkelige handlinger kan fortsat holdes med de begrænsninger, der allerede er kendt – herunder også begravelser og bisættelser. Man bør naturligvis være yderst opmærksom på at overholde retningslinjerne, herunder arealkrav, mundbind, afstand, udluftning og hygiejne.

Samtidig skal kirkens aktiviteter ses i lyset af situationens alvor, og at vi alle skal omgås færrest mulige mennesker. Derfor opfordrer biskopperne i de berørte stifter til, at alle følger regeringens opfordring til at lade alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, arbejde hjemmefra. Det skal dog sikres, at det fornødne personale til at gennemføre gudstjenester og kirkelige handlinger er til stede. Det enkelte menighedsråd kan konkret overveje, om medarbejdere, hvis opgaver foregår udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, forsat kan løse disse opgaver.

Aktiviterer aflyses eller udsættes

Hele kulturområdet bliver lukket ned i de pågældende kommuner. Biskopperne i de berørte stifter opfordrer derfor kraftigt til, at alle kirkelige aktiviteter ligeledes aflyses eller udskydes. Dette gælder koncerter, børneaktiviteter, foredragsarrangementer, studiekredse, fællesspisninger, kirkekaffe, og ældreaktiviteter mv. 

Konfirmandforberedelse skal desuden foregå virtuelt eller aflyses.

Vær endvidere opmærksom på, at skoler, dagtilbud og uddannelsesinstitutioner anbefales ikke at deltage i julegudstjenester- eller afslutninger.

Restriktionerne gælder fra 11. december kl. 16 til og med den 3. januar 2021.