Nyheder
Nyheder

Teologisk salon i Bispeboligen

Resultataftalen mellem Fyens Stift og Kirkeministeriet indholder blandt andet en målsætning om teologiske kurser og debatter

"Jeg glæder mig til at deltage i de teologiske debatter," siger biskop Tine Lindhardt. Foto: Ard Jongsma

Det nye år byder blandt andet på teologiske saloner i bispeboligen og temaformiddage for præster.

Det fremgår af den såkaldte resultataftale, som hvert år aftales mellem Kirkeministeriet og Fyens Stift. I den beskrives de resultatmål, som Fyens Stift skal leve op til.

En række af resultatmålene gælder alle landets stifter. Det gælder for eksempel et krav om, at det nye journaliseringssystem F2 skal anvendes korrekt i Stifter og provstier. Det gælder også kravet om, at alle nye præster i stiftet skal igennem et fastlagt introduktionsforløb, som er beskrevet i ”Ny Præst”.

Faglighed sættes højt

Enkelte resultatmål er specifikke for Fyens Stift, og det er her de teologiske saloner kommer ind i billedet. Biskop Tine Lindhardt vil gerne fastholde og bidrage til et solidt teologisk niveau blandt præster, og desuden ønsker hun at udbrede viden om, hvad kirke, tro og kristendom er. 

Derfor har biskoppen ønsket et resultatmål, hvor man skal arbejde med teologiske kurser for menighedsrådsmedlemmer og andre interesserede, teologiske saloner i bispeboligen, temaformiddage for præster og konferencer om liturgi og kirkens brug. 

Planlægning af de forskellige tiltag forventes at ske i løbet af det første halve år af 2019.

”Jeg glæder mig meget til at deltage i de teologiske debatter på alle niveauer og i mangfoldige sammenhænge. I Fyens Stift sætter vi faglighed højt, og det er derfor væsentligt at gøre noget konkret for at fastholde og styrke det,” siger biskop Tine Lindhardt

Læs hele resultataftalen her

Uddrag fra resultataftalen:

Fyens Stift vil være kendt for, at her tager vi de teologiske debatter på højt og dybt niveau. Vi bruger tid på det, og vi ved, hvad det handler om. Vi ønsker at italesætte den teologiske frimodighed, også i samspillet mellem præst og menighedsråd. Vi vil også italesætte faglighed på mange niveauer både den nørdede faglighed og fagligheden i en begravelsestale eller en spaghettigudstjeneste.

Faglighed handler også om at kunne være præster de steder, hvor kirken ikke sætter dagsordenen.