Nyheder
Nyheder

Hele byens staudehave bag kirkegården i Brylle

Graveren i Brylle har fået en ide, som bakkes op af frivillige borgere, kommune, lokalråd og Folkekirkens Udviklingsfond 

Det første læs dækjord køres ud i Staudehaven

I løbet af foråret vil et stykke uudnyttet jord bag kirken Brylle forvandle sig til en staudehave med mere en 600 stauder, der blomstrer fra tidligt forår til sent efterår. 

Alle stauder bliver udvalgt, så de egner til buketter, som byens borgere kan plukke til kirkegården eller til at tage med hjem.

"En sidegevinst er, at disse hjemmelavede buketter måske kan erstatte nogle af de mange afskårne blomster, der hvert år kan flyves ind i Danmark. Alt sammen til gavn for miljøet," siger kirkens graver, Kristian Skytte.

Han fortæller, at der også skal stilles borde og bænke og lidt legeredskaber op i haven, så byens dagplejemødre kan mødes og eventuelt hænge en sut på det "suttetræ", som der også er planlagt med. 

Kommunen betaler planterne

Haven bliver til i et samarbejde mellem mange aktører i lokalsamfundet. En fond under Assens Kommune har givet 17.600 kroner til indkøb af planter, menighedsrådet lægger jorden til, og Folkekirkens Udviklingsfond har givet 30.000 kroner til at etablere haven. 

Frivillige passer haven

Ikke mindre en 10 borgere i Brylle har meldt sig til at passe bedene i haven, og Brylle Menighedsråd har lovet at de frivillige gerne må bruge sognehuset som kaffestue. 

"Men selvom det er menighedsrådet, der stiller lokaler og jord til rådighed, så er det ikke kun et kirkeligt projekt. Det skulle gerne ende med at være hele byens have," siger Kim Skytte 

Læs mere om de fynske projekter, som støttes af Folkekirkens Udviklingsfond