Nyheder
Nyheder

Støtte til tre fynske
kirkeprojekter

Folkekirkens Udviklingsfond giver i alt 270.000 kroner til Kirken på Landet, dåbsmesse i Odense og en staudehave i Brylle

Præst for Kirken på Landet, Vita Andreassen får 150.000 kroner til projektet "Udvikling gennem skabelse". foto: Ard Jongsma

Den folkekirkelige Udviklingsfond yder økonomisk støtte til initiativer, der fremmer udviklingen af folkekirkens arv og virke. For 2016 er "Kirken i samfundet" det særlige indsatsområde. 

Her rækker man en økonomisk hjælpende hånd til projekter, der handler om den faldende dåbsprocent eller fremmer nye veje for kirkens engagement i lokalområdet.

De tre fynske projekter

”Kirken på Landet” med sognepræst Vita Andreassen i spidsen får 150.000 kroner til at styrke kirkens rolle i lokalsamfundet. Projektet hedder ”Udvikling gennem skabelse”, og arbejder med lokal mobilisering og samarbejde mellem kirke og lokale aktører i civilsamfundet.

Odense Provstierne med domprovst Regina Ljung i spidsen får 90.000 kr. til en dåbsmesse, som afholdes den 12. november 2016. Her skal en række stande og aktiviteter med oplysning og information sætte fokus på dåben.
Konfirmander fra de to store Odense-provstier inddrages i forløbet.

Læs mere om dåbsmessen  

Endelig får Brylle Menighedsråd 30.000 kroner til at etablere en staudehave, der skal drives af frivillige kræfter i lokalsamfundet. Kirkens personale vil supervisere etablering og drift, og menighedsrådet har sat penge af til projektets videreførelse. 

Læs mere om staudehaven

Læs pressemeddelelsen om, hvilke projekter der får støtte i år.

Læs om Den Folkekirkelige Udviklingsfond