Nyheder
Nyheder

Vælgermøde i kirken

Den 7. maj holdes der vælgermøde i Sankt Hans Kirke i Odense. 

Temaerne bliver ansvaret for kloden, Religionsfrihed og sameksistens samt velfærd og omsorg

Der holdes vælgermøde med 12 partier i det 600 år gamle kirkerum i Nørregade den 7. maj

Pressemeddelelse fra Sct. Hans Kirke: 

Kirke og politik! Mange vil mene, at de ting skal holdes så langt fra hinanden som gnister og benzin. I Sankt Hans Kirke i Odense er man dog villige til at gøre et forsøg. 

Den 7. maj afholdes et vælgermøde i det 600 år gamle kirkerum i Nørregade, og noget tyder på, at de politiske partier kan se en mening med det. Hele 12 partier stiller op til den anderledes politiske debat.

Sognepræst Peter Jacobsen er initiativtager til projektet og skal forsøge at knytte trådene sammen på dagen. Han indrømmer, at det har været med en hvis forsigtighed, arrangementet blev sat i søen. 

”Jeg er selv meget påpasselig med at opretholde et skel mellem religion og politik. Kristendommens kernebudskab handler ikke om hverken moral eller politik men om Guds kærlighed til mennesker. Alligevel har tiden vist, at der er nogle tydelige grænseflader mellem religion og politik. Grænserne for religionens muligheder for at udtrykke sig, styres politisk. Vi har fx set det i diskussionen om omskærelse af drenge. Samtidig tager vi mennesker jo politisk stilling ud fra vores dybeste overbevisninger. Det gælder også vores religiøse overbevisninger fx i forhold til naturen, friheden, sundheden osv. Så det er umuligt helt at skille tingene ad”, siger Peter Jacobsen

Mødet bliver et fyraftensmøde fra kl. 16.30 – 18.30 og vil kredse om tre overordnede temaer: Ansvaret for kloden, Religionsfrihed og sameksistens samt et tema om velstand, velfærd og omsorg. 

”Vi har vurderet, at vi med de emner rammer bredt, hvad der typisk optager religiøse mennesker men, hvad der også er en optagethed af blandt politikere fra alle sider af det politiske spektrum.”

Yderligere information hos
Sognepræst Peter Jacobsen
poej@km.dk
5130 1970

Kirkens adresse:

Sankt Hans Kirke
Skt. Hans Kirkeplads 1 (indkørsel fra Nørregade)
5000 Odense C

Sognepræst Peter Jacobsen