Biskoppens nyhedsbreve
Biskoppens efterårshilsen 2022
BISKOP TINE LINDHARDTS Efterårshilsen TIL PRÆSTER, MENIGHEDSRÅD OG ANSATTE VED DE FYNSKE KIRKER

Lad os nyde efteråret

3. oktober 2022

Nu haster skyerne forbi, 
og modne æbler falder i 
oktobermørke haver. 
Gud lukker årets gyldne ring, 
og sindet samler sig omkring 
de lyse nætters gaver. 

Jeg holder meget af Lars Busk Sørensens efterårssalme "Nu står der skum fra bølgetop," hvorfra verset her stammer. Den giver på én gang udtryk for vemod og taknemmelighed, og spejler på den måde overgangen fra september til oktober. 

For der sker noget i denne overgang. Det er slut med de lange lyse nætters tid og septembers blå blå himmel - for denne gang. Det bliver hurtigere mørkt. Skyerne haster forbi. Man skutter sig i vindens rusken og finder paraply og efterårsfrakken frem. Det mærkes, at det er efterår, og at vinter kun er et par måneder væk.

Samtidigt er efterår også høsttid og et overflødighedshorn af æbler, pærer og blommer. Der høstes kål og kartofler, græskar og majs og meget mere.  
Efteråret er en rig tid. Man bliver glad og taknemmelig over alt det, der blev sået og plantet i forår og sommer, og som man nu kan høste frugterne af, høste godt af i enhver forstand. De lyse nætters gaver.

Nu rykker vi inden døre og mødes til foredrag og koncerter, fælles middage og nørkleklub. Vi samler os, ikke om vort eget, men for at samle ind til dem, der har mindre at høste end vi selv. Vi går ture og i kirke. Vi veksler ord og hører ord, mange ord. Også ord der kan få det til at rykke i os, som bevæger os og vender os om, og som kalder på eftertanke, handling og ansvar.  
Det er en rig tid. På tværs af de oktobermørke haver. 

Så lad os nyde efteråret og glæde os over det. 
Mange venlige efterårshilsener 
Tine Lindhardt