Biskoppens nyhedsbreve
Hilsen fra biskoppen 18. december 2021
Biskop Tine Lindhardt
Hilsen fra biskop Tine Lindhardt:

Dejligt at kirkerne er åbne i julen

Jeg er meget glad for, at kirkerne fortsat er åbne, så man kan komme der, og der kan holdes gudstjenester og kirkelige handlinger, også juleaften og i juledagene – og at der kan synges.

Det betyder meget for mange at komme i kirke til jul, og det er dejligt, at det vurderes, at det kan lade sig gøre.

Der vil være nogle restriktioner, for vi skal passe på hinanden, - også når vi går i kirke, ligesom kirken som en del af samfundet selvfølgeligt må være med til at begrænse coronasmitten i samfundet.

Derfor bliver der en begrænsning af, hvor mange man kan være til en gudstjeneste, og tilsvarende skal man have mundbind på, når man står og går i kirken, læs mere om det her.

Der er en særlig opfordring til, at man juleaften har mundbind på, også når man synger – og ja, det bliver selvfølgeligt ikke det samme at synge med mundbind på, som at synge af karsken bælg, som vi plejer. Men set herfra er det dog bedre end slet ikke at kunne synge. Så personligt kan jeg godt leve med det, og jeg tror også, der vil være nogen, som synes det er betryggende at gøre.

Ud over de her nævnte retningslinjer er der selvfølgeligt også dem, der allerede er gældende – med coronapas, sprit, udluftning, afstand, host og nys i ærmet – og at man i øvrigt bruger sin sunde fornuft, og bliver hjemme hvis man er syg.

Stor tak til alle jer, der nu skal i gang med at føre de nye restriktioner ud i livet så vi kan komme i kirke i julen og synge julesalmer og høre juleevangeliet sammen.

For jul bliver det, på trods af alt, - med julegudstjenester og salmer, højtid og glæde. Det er glædeligt.