Bispens salmekalender
Nyheder

3. december

Blomstre som en rosengård

Blomstre som en rosengård                        (nr. 78 i salmebogen)

Tekst:  Biskop Tine Lindhardt

Kender I mon til, at livet kan være som en ørkenvandring?

Man kan næsten ikke se sig ud af det. Det er ørkesløst. Der er ingen tegn på liv, og det er svært at finde rundt og at orientere sig. Uanset hvor man ser hen, ser man kun sand og sand og sand og sand. Der er ikke en sti, ikke en kilde, ikke en blomst, end ikke det mindste græsstrå bryder den stenede ørken. – Og vi selv går rundt som forstenede fossiler, sammenbidte og grå.  Der er ikke megen glæde og ikke meget liv.

Forestil Jer denne ørken, og at jeres liv er som denne ørken, og forstil Jer da, at en morgen når I vågner – så er ørkenen fuldstændigt forvandlet. Den blomstrer som en rosengård. Der er træer og fugle og mennesker der fløjter og smiler. Det kribler og krabler. Gule mælkebøtter bryder op gennem asfalt og brosten. Påskeliljer vokser om kap med pinseliljer og tazetter. Solsikker knejser, rapsen blomstrer krydret, morgenfruer nikker til hinanden. Erantis og vintergækker gør nar ad mørket og vinteren. Det hele sprækker – livet og glæden er ikke til at holde nede.

Alt det kommer med julen, siger Brorson i salmen Blomstre som en rosengård. De gamle profeter spåede om det. Nu bliver det virkelighed.

Er vores verden så ikke længere en ørkenvandring? Jo sikkert indimellem. Men ørkenen skal blomstre som en rosengård. Det tør vi tro og håbe med julen.

Læs salmen her