Bispens salmekalender
Nyheder

4. december

Her kommer, Jesus, dine små

Her kommer, Jesus, dine små                     (nr. 123 i salmebogen)

Tekst: Biskop Marianne Christiansen

I julen gør man mærkelige ting. Som at tage hinanden i hænderne og gå rundt om et træ. Det fremmer ikke karrieren eller sundheden, Men det fortæller om, at der er noget andet at samles om end mig selv eller os selv. Der er en fælles glæde. Dens symbol er juletræet med stjernen øverst, der minder om Bethlehem

Her kommer Jesus dine små til dig i Betlehem at gå. Så langt som til Betlehem kommer vi ikke umiddelart, for vi går jo rundt og rundt om juletræet. Men det er, som om glæden, krybben med det lille sårbare og dyrebare barn er midt i mellem os. Gangen rundt om juletræet fører ikke et andet sted hen. Den bringer noget til os, dér hvor vi er. Også erindringen om dem, der engang gik med os rundt om træet. 

Jeg hører min mor, når vi synger Her kommer Jesu. dine små, for det var hendes yndlingssalme. Under sidste vers standsede hun op, så vi stod stille og sang: ”Her står vi nu i flok og rad om dig, vort skønne hjerteblad. Ak hjælp at vi og alle må i himlen for din trone stå.” Og sådan går og står vi stadigvæk – her og i himlen.

Læs salmen her