Biskoppen
Foredrag
Billede af Tine Lindhardt

Foredrag

Liste over biskop Tine Lindhardts foredrag:


KAN DU DIN HISTORIE

Som menneske er vi formet af en række historier og fortællinger- blandet andet de historier og fortællinger, der hører vores familie og slægt til. 
Men i dag er der mange andre end familien, der gerne vil fortælle historier om os og for os. For eksempel dem, der gerne vil sælge os deres varer og deres mening eller deres tro. Fortællinger har nemlig magt. 

Men er alle fortællinger og historier lige gode? Og kan man skifte historie og fortælling ligesom man skifter skjorte? Og så er der jo også den bibelske fortælling og historie, hvilken rolle spiller den for vores og identitet? Og hvem skal i grunden sørge for, at dén historie bliver fortalt videre?
Tør vi?  - Spørger Tine Lindhardt i et foredrag med fortællinger og om fortællinger.

HVAD SKAL VI MED BIBLEN I DET 21. ÅRHUNDREDE? – ARKIVERE DEN LODRET? – NEJ SVARER TINE LINDHARDT OG TILFØJER: VI SKAL LÆSE DEN OG LADE DEN LÆSE OS

Bibelen rummer nemlig et væld af fortællinger, den ene mere forunderlig og fantastisk end den anden. Noget af det mest forunderlige ved dem er måske, at selv om de er blevet til for mere end 2000 år siden, handler de også om os og vores liv.

Gennem foredrag med fortællinger vil Tine Lindhardt give eksempler på; Hvordan vi kan spejle os i de bibelske personer og ikke mindst på, hvordan vi i deres egen søgen og spørgsmål, deres glæder og sorger og ja i deres kampe og livtag med tilværelsen, kan finde os selv. 

På den måde viser det sig, at bibelen og dens budskab stadig er aktuelt og har noget at sige, også for en dansker i det 21. århundrede.


HVAD SKAL VI MED DET GAMLE TESTAMENTE, NÅR VI NU HAR FÅET ET NYT?

Mange mennesker spørger hvad vi skal med Det Gamle Testamente, når vi som kristne har fået Det nye Testamente? For er der andet end ”gode” (underforstået ”røver”) historier i Det Gamle Testamente? 

Og hvordan med Gud i Det gamle Testamente? Er han ikke meget vred, hævngerrig og krigerisk og meget lidt barmhjertig? 

Ikke desto mindre er Det gamle Testamente en del af vores kristne bibel og i dag indgår der tekster fra Det gamle Testamente i mange kirkers søndagsgudstjenester. 

I et foredrag med fortællinger vil Tine Lindhardt belyse forholdet mellem Det gamle Testamente og Det nye Testamente og give bud på hvordan det giver mening, at bruge Det gamle Testamente i den kristne kirke og gudstjeneste.

DEN RØDE TRÅD I BIBLEN

I et foredrag med fortælling giver Tine Lindhardt sit bud på den røde tråd, der løber gennem hele Bibelen og binder den sammen fra først til sidst.

FRA ASKEDYNGE TIL MØDET MED GUD – JOBS HISTORIE I JOBS BOG

Uden for byen i en askedynge, sidder en mand. Job hedder han. 
Han skraber sig med et potteskår og forbander – ikke Gud, men den dag, han blev født. 

Hvorfor sidder Job i askedyngen? Er det hans egen skyld eller er det fordi vennerne og de andre i byen er blevet misundelige på Job? Er det gået ham for godt, så de andre nu har frosset ham ud – udenfor? Er Job i virkeligheden ikke selv skyld i sin ulykke? 

Og hvis han ikke er, hvorfor har Gud så ikke gjort noget? Hvordan kan Gud tillade, at et uskyldigt menneske udsættes for så store lidelser som Job? 
Forholdet mellem Job og de andre er således ét væsentligt tema i Job historie. 
Spørgsmålet er hvorvidt Gud kan tillade, at en uskyldig skal lide så ond en skæbne som Job er et andet, ikke mindre væsentligt tema i Jobs bog.
I et foredrag med fortællinger og oplæsning vil Tine Lindhardt tag fat på begge temaer i Jobs bog og se hvilke svar der gives. 


HVAD SKAL VI MED FOLKEKIRKEN I DAG?

Hvor går folkekirken hen? Folkekirken er kommet til debat i de senere år. Det er godt, for det viser at den er levende. Men hvor går den hen, hvad kan den og skal den og hvorfor skal vi overhovedet have den? Det bliver spørgsmålet Tine Lindhardt vil stille og have en debat omkring.

 

HONORAR

I stedet for honorar bedes man donere en gave til en af følgende organisationer:

• KFUK’s sociale arbejde (kontonr.: 3138-2844406994)
• Bibelselskabet (kontonr.: 3001-9000488)
• Mushemba Foundation (kontonr.: 7990-1061220)                                          (mrk. Mushemba Foundation”)


Book et foredrag

Tine Lindhardt holder de viste foredrag.

Kontakt Fyens Stift på kmfyn@km.dk eller telefon
66 12 30 24, hvis du ønsker at booke et foredrag.

Hent pressefotos af biskop Tine Lindhardt her