Søstrene Bisp på Borgen
Søstrene Bisp på jagt efter Gud

Søstrene Bisp
på jagt efter Gud

I TV-serien "Søstrene Bisp på jagt efter Gud" taler biskopperne Tine Lindhardt, Fyens Stift og Marianne Christiansen, Haderslev Stift  med en række mennesker om tro, tvivl og Gud. Programmerne sendes på dk4 og kan ses her på siden. 

Program 9

Ida Auken er teolog, medlem af folketinget for Det Radikale Venstre og en stærk stemme i den offentlige debat om miljø. Mød hende i en samtale med biskop Marianne Christiansen, bl.a. om vores opfattelse af Gud betyder noget for, hvordan vi forholder os til klodens fremtid og til etik og politk i det hele taget.

Program 8

Mange husker måske forfatteren og journalisten Bente Hansen for hendes engagement i kvindebevægelsen og på venstrefløjen i 70’erne – hvad færre måske ved, er, at Bente Hansen også i mange år var et aktivt menighedsrådsmedlem ved Københavns Domkirke. Bente Hansen skriver i sin bog ”Ugudelighed - Tro, tvivl og tøven”: ”Troende og ikke-ikke troende er ikke noget, vi mennesker kan skelne fra hinanden. Alle bevæger sig omkring og er på vej, og det er vejen, der er målet, ikke et resultat, som vi alligevel ikke kender.” Hvordan det skal forstås, og hvordan Bente Hansens vej til tro og kirke har været, kan man få indblik i, når Bente Hansen er gæst hos biskop Tine Lindhardt.

Program 7 

I den vestlige verden er troen på noget større end os selv blevet skiftet ud med en overdreven tro på os selv og det personlige ansvar. Det mener teaterdirektør og scenograf Jon Stephensen, som selv tror på noget større. Hvad det er, handler samtalen med Tine Lindhardt om.

Program 6

"Jeg tror ikke på Gud, men jeg savner ham". Sådan siger Kathrine Lund Hansen. Hvad er det mon for en Gud, hun savner? Og finder hun det, hun savner, nogle andre steder? Betyder Gud noget, også hvis man ikke tror på, at der er en Gud? Sådan lyder nogle af de centrale spørgsmål til Kathrine Lund Hansen, når hun er gæst hos biskop Marianne Christiansen i denne udgave af ”Søstrene Bisp – på jagt efter Gud”. 

Program 5

”Selv ateister kan trænge til lidt Gud” – Denne tankevækkende formulering kommer fra undertitlen på en bog om tro og tvivl, som er skrevet af Ib Ulbæk.

Ud over at være forfatter er Ulbæk også lektor på Københavns Universitet. Ib Ulbæk er ateist, men da han mødte en kvinde, som er kristen, begyndte han at undersøge, om der kan bygges bro mellem kristne og ateister og hvordan.

Ib Ulbæk er gæst hos Tine Lindhardt i denne udgave af ”Søstrene Bisp - på jagt efter Gud”. 

Program 4

For 10 år siden mødte journalist og forfatter Charlotte Rørth Jesus i et sakristi i Spanien. Om det har hun skrevet bogen "Jeg mødte Jesus" med undertitlen "Bekendelser fra en modvilligt troende". 

Siden har Charlotte Rørth yderligere skrevet bogen “Vi mødte Jesus”, der handler om de mange personer, som efter den første bog henvendte sig til hende og fortalte om lignende oplevelser. 

Ved man mere om Gud, når man har oplevet at møde Jesus? Hvad betyder de religiøse oplevelser for mennesker, og hvordan tolker vi dem? Sådan lyder nogle af de spørgsmål Charlotte Rørth mødes med, når hun er gæst hos biskop Marianne Christiansen i denne udgave af ”Søstrene Bisp – på jagt efter Gud”.

Program 3

Johan Fynbo er professor, astrofysiker og ansat ved Niels Bohr Institutet. En hardcore videnskabsmand med andre ord. Johan Fynbo forsker i de tidlige galakser, det vil sige de første samlinger af stjerner, der blev dannet efter ”Big Bang”.

Nogle mener, at tro og videnskab er uforenelige størrelser, men ikke professor Johan Fynbo. Han beder til Gud og tror på Gud og har Gud med i sin hverdag. Johan Fynbo er gæst hos biskop Tine Lindhardt i denne udgave af ”Søstrene Bisp – på jagt efter Gud”.

Program 2

Da Lars Qvortrup var ung, hadede han konventioner og ritualer. Men samtidig sang store dele af hans generation religiøse sange. De var ganske vist revolutionære, men det kom på en måde ud på ét, siger Qvortrup i dag. 

Er man da nødt til at tro på noget for at have ritualer, eller kan man have ritualer uden tro – hvis da ritualer er nødvendige? Sådan lyder nogle af de spørgsmål biskop Marianne Christiansen drøfter med Lars Qvortrup i denne udgave af ”Søstrene Bisp – på jagt efter Gud”. 

Program 1

De to biskopper taler om deres egen tro – om hvordan de hver især kom til at tro på Gud, og om hvordan deres billede af Gud er. Er Gud for eksempel en mand eller en kvinde eller begge dele? I programmet løfter de to biskopper også sløret for nogle af de gæster, de hver for sig skal tale med i programseriens øvrige programmer.