Søstrene Bisp på Borgen
TV-serien Søstrene Bisp slår teser op

Søstrene Bisp
slår teser op

TV-serien "Søstrene Bisp slår teser op" handler om reformationen og dens betydning idag. Programmerne sendes på dk4 og kan ses her på siden. 

program 7

Hvordan kom Luthers og samtidens syn på andre religioner og trossamfund til at præge historien, ikke mindst i forhold til jøderne? Og hvordan ser det ud med trosfriheden i dag? Det hedder sig, at man skal vedkende sig arv og gæld, og i forhold til Reformationen er der også en arv og gæld, som vi skal vedkende os og tage kraftigt afstand fra, i synet på jøderne.  Biskop Marianne Christiansen taler med tidligere overrabbiner Bent Melchior 

Søstrene Bisp slår teser op - med Bent Melchior

Program 6

Programmet handler om et af reformationens kerneord, nemlig tro - og det vil sige tillid. Biskop Tine Lindhardts gæst professor Gert Tinggaard Svendsen har fokus på, hvad tro og tillid betyder for os idag, som mennesker og samfund. Han kalder tillid for Danmarks vigtigste råstof

Søstrene Bisp slår teser op - med Gert Tinggaard Svendsen

Program 5

”Lær at sætte dig i den andens sted, både når det handler om mødet ansigt til ansigt, og når vi som samfund træffer beslutninger om hjælp og støtte til dem, der har det svært.” sådan siger Jørn Henrik Petersen, professor i socialpolitik ved Syddansk Universitet. Jørn Henrik Petersen er kritisk over for konkurrencestaten, og det er et af omdrejningspunkterne  i samtalen med biskop Tine Lindhardt. Samtalen handler også om reformationen, og mere præcist om hvad reformationen har betydet på det sociale og samfundsmæssige område i Danmark.

Biskop Tine Lindhardt møder professor Jørn Henrik Petersen

Program 4

Det var en kongstanke hos Luther, at musikken skaber glæde og danner mennesker. Biskop Marianne Christiansen taler med dirigent og orkesterleder Frans Rasmussen, som har også arbejdet med musik som glæde og dannelse. Sit folkelige gennembrud fik han med de store kor-projekter “Stemmer fra Vollsmose” og “Stemmer fra opgangen”. 

Biskop Marianne Christiansen møder dirigent Frans Rasmussen

Program 3:

Biskop Tine Lindhardt taler med ansvarshavende chefredaktør Troels Mylenberg. Hvem er demokratiets vagthunde? Er det pressen? Eller er pressen det nye præsteskab? Og hvad med os borgere? Tager vi på os, at vi er myndige og ansvarlige og vidende, og at vi derfor skal tage del i samfundsdebatten? Samtalen tager udgangspunkt i reformationen og i Martin Luthers tanker om, alt vi alle er lige for Gud. 

Biskop Tine Lindhardt møder ansvarshavende chefredaktør Troels Mylenberg

Program 2: 

Biskop Marianne Christiansen taler med kirkeminister Mette Bock. Hvilken rolle spiller religionen i vores samfund i dag, og hvad er en kirkeminister styret af 500 år efter Luther? Ja, hvad er en kirkeminister egentlig minister for?

Marianne Christiansen møder Mette Bock

Program 1:

I det første program taler biskopperne Tine Lindhardt fra Fyens Stift og Marianne Christiansen fra Haderslev Stift blandt andet om de Luthercitater, der betyder mest for dem.