Biskoppen
Søstrene Bisp på jagt efter Gud

Søstrene Bisp
på jagt efter Gud

I TV-serien "Søstrene Bisp på jagt efter Gud" taler biskopperne Tine Lindhardt, Fyens Stift og Marianne Christiansen, Haderslev Stift  med en række mennesker om tro, tvivl og Gud. Programmerne sendes på dk4 og kan ses her på siden. 

Program 3

Johan Fynbo er professor, astrofysiker og ansat ved Niels Bohr Institutet. En hardcore videnskabsmand med andre ord. Johan Fynbo forsker i de tidlige galakser, det vil sige de første samlinger af stjerner, der blev dannet efter ”Big Bang”.

Nogle mener, at tro og videnskab er uforenelige størrelser, men ikke professor Johan Fynbo. Han beder til Gud og tror på Gud og har Gud med i sin hverdag. Johan Fynbo er gæst hos biskop Tine Lindhardt i denne udgave af ”Søstrene Bisp – på jagt efter Gud”.

Program 2

Da Lars Qvortrup var ung, hadede han konventioner og ritualer. Men samtidig sang store dele af hans generation religiøse sange. De var ganske vist revolutionære, men det kom på en måde ud på ét, siger Qvortrup i dag. 

Er man da nødt til at tro på noget for at have ritualer, eller kan man have ritualer uden tro – hvis da ritualer er nødvendige? Sådan lyder nogle af de spørgsmål biskop Marianne Christiansen drøfter med Lars Qvortrup i denne udgave af ”Søstrene Bisp – på jagt efter Gud”. 

Program 1

De to biskopper taler om deres egen tro – om hvordan de hver især kom til at tro på Gud, og om hvordan deres billede af Gud er. Er Gud for eksempel en mand eller en kvinde eller begge dele? I programmet løfter de to biskopper også sløret for nogle af de gæster, de hver for sig skal tale med i programseriens øvrige programmer.