Udtalelser, artikler og debat
Biskopperne er med i tænketanken for forfulgte kristne

Biskopperne er med i tænketanken for forfulgte kristne

Biskop Tine Lindhardt kommenterer leder i Fyens Stiftstidende den 5. maj 2019

Som en kommentar til Fyens Stiftstidendes leder den 5. maj skal jeg nævne, at biskopperne er med i den nyoprettede tænketank, som skal arbejde med de forfølgelser, som kristne udsættes for rundt om i verden, idet biskop Henrik Wigh-Poulsen fra Århus Stift er trådt ind i tænketanken.

Baggrunden 

Da biskopperne fik en henvendelse fra tænketanken, henviste vi i første omgang til Folkekirkens Mellemkirkelige Råd, fordi rådet har stor ekspertise inden for netop kristenforfølgelser. Vi mente således, at vi tjente sagen bedst ved at bede Det Mellemkirkelige Råd tage opgaven på sig.

Det viste sig at være en forkert vurdering, for det blev - fejlagtigt - opfattet, som om vi ikke synes, at kristenforfølgelse er en vigtig sag. Vi blev med andre ord klogere på betydningen af, at biskopperne deltager i tænketanken, og derfor trådte biskop Henrik Wigh Poulsen ind i den.

En væsentlig sag

Jeg er ked af, at den misopfattelse opstod, for forfølgelse af kristne er en væsentlig sag og bestemt noget, vi skal være opmærksomme på. For ja, blandt de mange mennesker rundt om i verden, som forfølges på grund af deres tro, er der også mange kristne. Det kræver helt selvfølgeligt opmærksomhed og bevågenhed på mange planer og måder.

Jeg ser derfor frem til at følge tænketanken, og jeg håber meget, at dens arbejde kan bidrage til at gøre en forskel for de forfulgte kristne i verden.