Udtalelser, artikler og debat
Hold fast i tilliden

Hold fast i tilliden

Biskop Tine Lindhardt | 16. februar 2015

Hold fast i tilliden


Jeg er ligesom resten af det danske samfund rystet over de terrorhandlinger, som vi oplevede i København i weekenden, og jeg vil gerne udtrykke den dybeste medfølelse med ofrene og deres pårørende. 

Terrorhandlingerne er ikke alene et angreb på konkrete mennesker, men på os alle, på vores samfund, vores trosfrihed, ytringsfrihed og demokrati. Ja, de er et angreb på den grundlæggende tillid, vi har til hinanden som mennesker. Det bedste svar netop i en situation som denne er derfor at insistere på tilliden, for lader vi mistroen og frygten råde, giver vi terroristerne alt for meget. 

Myndighederne og politiet hjælper os på bedste vis med at værne om det åbne samfund vi vil, og som er vores, men det er dybest set en opgave for os alle sammen. 

Derfor er det vigtigt, at vi på tværs af religiøse og politiske skel står sammen for fredelig sameksistens. Vi må ikke lade den forfærdelige hændelse få lov til at skabe mistillid eller fjendskab mellem os, men sammen stå op imod terrorens mørke, med respekt for frihed og demokrati.

Man kunne fristes til nu at forvise tro og religion fra samfundet. Men tro er for mange en væsentlig del af det at være menneske. Tro, håb og kærlighed. Lad os stå sammen om det. 

Tine Lindhardt

Biskop Fyens Stift


Fotograf: Elsebeth Grummesgaard Gjesing.