Fortsæt til hovedindholdet
Videohilsner i fasten
Nyheder

21. marts 2024

I dag vil jeg gerne minde dig om at hvile..

Af: Peter Jacobsen, sognepræst i Sankt Hans Kirke i Odense

Hvile

Her i fastetiden ønsker vi at sætte fokus på det helt elementære i livet. Det, der virkelig betyder noget! 

I dag vil jeg gerne minde dig om at hvile. I Københavns Domkirke har vi den vidunderlige Kristus statue, formet af Bertil Thorvaldsen. Den forestiller Jesus, som breder sine arme ud og siger nogle af sine berømte ord: ”Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile.”

Jeg tænker ikke på hvile, som når man tager sig en morfar på divanen! Vi kender jo også alle sammen ét af kristendommens hovedbudskaber om næstekærlighed. Du skal elske din næste! Det er der jo ikke meget hvile i.

Men jeg tror, der er en grundlæggende – eksistentiel hvile – som ikke mindst vi moderne mennesker har brug for. Midt i alle inputs fra sociale medier, fra andres meninger, fra TV og meningsdannere. Og jeg tror den hvile handler om at vide sig elsket – sådan helt nede i sjælen! Den hvile finder vi hos mennesker, der vil os det godt. Der må vi søge hvilen. Og jo ikke mindst fra den Jesus, som udtalte ordene: ”Kom til mig, og jeg vil give jer hvile!” Jeg tænker: Sådan siger kun den, der elsker mig! God dag – og Guds fred og hvile!