Nye præster i Fyens Stift 2020
Nyheder

Rikke Dupont Drud Sørensen

1. januar: 
Rikke Dupont Drud Sørensen er ansat som sognepræst i Ærø Pastorat

Sognepræst Rikke Dupont Drud Sørensen

"Alt er vand ved siden af Ærø! Det havde jeg ikke troet, at jeg skulle høre mig selv sige, men efter at have virket i tre måneder som vikar her på øen i efteråret 2019, har jeg nu oplevet på egen krop, at det er sandt. 

Der er noget helt særligt ved at blive fastansat efter at have virket som vikar et sted, hvor man føler sig virkelig godt taget imod. Ærøboerne har åbnet deres arme, og jeg tror, at vi er er ved at gå i hinanden med træsko på. Som præst er det en gave at have embede på Ærø: dine kollegaer er dygtige og vellidte, menigheden møder op og bakker op, og på trods af, at det er et lille samfund, så er der god plads i det. Plads til alle fra de skæve eksistenser til kernefamilien, der ønsker og elsker det enkle liv. 

På Ærø er det muligt at være med til at præge både det kirkelige og det folkelige liv. Det kan tit være svært at få tid til alle øens tilbud, så ofte betyder et ja til én ting et nej til en anden. Og det er også en erfaring, som jeg er blevet rigere: det kan være sundt nok at gå en lille smule glip af noget indimellem. Det er vigtigt at få kigget ud - og op, for på den måde åbnes vores horisonter for andre end os selv. Vores verden bliver hermed bare en lille smule større, og vi selv lidt mindre, når vi retter blikket væk fra os selv.

 Kristenliv er ikke præstation, men relation; nøjagtigt som det er evangeliets grundlæggende budskab. Og relationer er man også optaget af på Ærø, for tit bliver jeg mødt af spørgsmål om min tilknytning til øen, og til det svarer jeg, at indtil september 2019 var der ikke rigtig nogen. Jeg er født og opvokset lidt uden for Nyborg på Østfyn, og jeg har læst hele min uddannelse og gået på Pastoralseminariet i Aarhus, så det lå ikke ligefrem i kortene, at jeg skulle blive Ø-præst. 

Men nu har jeg lært, at det er rigtigt nok: alt er vand ved siden af Ærø.”