Nye præster i Fyens Stift 2021
Nyheder

Karen Felter Vaucanson

1. juni: 
Karen Felter Vaucanson er ansat som sognepræst i Oure-Vejstrup-Lundeborg Pastorat

Karen Felter Vaucanson

Karen Felter Vaucanson

Jeg er 34 år, og jeg er den nye præst i Oure-Vejstrup-Lundeborg pastorat. I pinsedagene flytter jeg fra en lejlighed i København til præstegården i Oure sammen med min mand Bastian og vores lille dreng Ralph på knap halvandet år.

Fyn er hidtil ukendt land for både mig og min lille familie. Jeg er oprindeligt fra Jylland, nærmere bestemt Vesthimmerland, mens min mand er opvokset i Frankrig og Storkøbenhavn. Vores liv i København var hektisk. Jeg kommer fra en stilling som præst i Jesuskirken i Valby og Bastian skriver ph.d. i kirkehistorie på Københavns Universitet. Vi er begge faldet pladask for Sydfyn – for den venlighed og det nærvær vi er blevet mødt af og har længtes efter – og vi glæder os til at slå rødder her og gøre det til vores fælles hjem.

Jeg blev cand.theol. i 2014 og var derefter præstevikar i Sankt Markus Kirke på Frederiksberg i et lille års tid. Men jeg havde lyst til at fordybe mig yderligere i nogle af kristendommens grundtanker, og derfor flyttede jeg til Münster i Tyskland, hvor jeg skrev ph.d. om forholdet mellem krop og ånd. De sidste mange år har mit liv været præget af kortere og længere udlandsophold i bl.a. Indien, USA, Sydkorea, England og Frankrig. Det internationale miljø har været meget formativt for mig både fagligt og personligt, idet jeg har oplevet, hvor mange forskellige måder der er at være menneske og kirke på. Derfor mener jeg også, at kirkens dør skal være både høj og vid, og jeg bestræber mig på at møde alle med åbent sind og åbne ører.

Nu glæder jeg mig rigtig meget til at omsætte nogle af alle de tanker, erfaringer og ideer, jeg har gjort mig, til noget der giver mening i Oure, Vejstrup og Lundeborg kirker. Hvordan det helt konkret skal tage form ved jeg ikke endnu, for det skal ske i samspil med menigheden. Men jeg glæder mig over, at vi sammen har god tid til at finde ud af det.